Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Σάββατο 31 Ιανουαρίου 2015

Κρέμα με κεράσια και γλυκό κρασί Σάμου !!!



Δροσερό επιδόρπιο - νησιώτικη παραδοσιακή συνταγή - με συνδυασμό από τα αγαπημένα μας φρούτα, γλυκό κρασί και ιταλικό τυρί.

Υλικά:   [ για 5-6 μερίδες ]

●► 500 γρ. τυρί μασκαρπόνε
●► 200 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
●► 250 ml γλυκό κρασί Σάμου
●► 200 γρ. σαβαγιάρ
●► 300 γρ. κεράσια, χωρίς κουκούτσι (ή άλλο φρούτο εποχής)
●► 4 κρόκοι αβγού
●► λίγο γάλα φρέσκο

Εκτέλεση:

Σε μπεν μαρί χτυπάμε με σύρμα τους κρόκους, τη ζάχαρη και το κρασί μέχρι να αρχίσουν να πήζουν.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, γιατί διαφορετικά θα συνεχίσει να ψήνεται και θα κόψει.

Ανακατεύουμε το μείγμα του αβγού με το τυρί να γίνει ομοιόμορφο.

Σε ένα βαθύ πιάτο βάζουμε λίγο γάλα και λίγο κρασί. Βουτάμε 1-2 σαβαγιάρ στο γάλα και τα βάζουμε σε ψηλό ποτήρι.

Ρίχνουμε λίγα κεράσια και λίγη από την κρέμα.

Επαναλαμβάνουμε για άλλη μια στρώση και γεμίζουμε 6 ποτήρια ή όσα πάρει.

Τοποθετούμε τα ποτήρια σκεπασμένα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να κρυώσουν.

Γαρνίρουμε με φρέσκα κεράσια και σερβίρουμε.

Tips: Τα κεράσια είναι πιο νόστιμα όταν είναι στην εποχή τους. Προτιμήστε Βοδενών που είναι γευστικότερα και πιο τραγανά.

Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!


gourmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :