Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 12 Ιανουαρίου 2015

Γιουβαρλάκια σούπα !!!



Τα γιουβαρλάκια σούπα είναι από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά ελληνικά πιάτα τόσο για τα παιδιά όσο και για τους μεγάλους.

Υλικά:   [ για 6-8 μερίδες ]

Για τα γιουβαρλάκια

●► 500 γρ. κιμά μοσχαρίσιο
●► 500 γρ. κιμά χοιρινό
●► 200 γ.ρ ρύζι γλασέ
●► 1 κουτ. γλ. αλάτι
●► 1 κουτ. γλ. πιπέρι
●► λίγο αλεύρι
●► 3-4 κρεμμύδια μέτρια, ψιλοκομμένα
●► 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
●► 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
●► λίγο δυόσμο ψιλοκομμένο

Για την σούπα

●► 3 λίτρα ζωμό βοδινού ή λαχανικών
●► 4 κουτ. ελαιόλαδο
●► 50 γρ ρύζι γλασέ
●► αλάτι
●► πιπέρι
●► 3 καρότα κομμένα κυβάκια
●► 3 πατάτες κομμένες κυβάκια
●► 3 κλωναράκια σέλινο ψιλοκομμένα

Εκτέλεση:

Βάζουμε το κιμά σε μια λεκάνη, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το ρύζι, το πιπέρι και αλάτι τον μαϊντανό και τον δυόσμο.

Ζυμώνουμε καλά να ενωθούν όλα τα υλικά και με ένα κουτάλι κόβουμε τα γιουβαρλάκια σε μέγεθος όσο ένα καρύδι.

Βρέχουμε με λίγο νερό τις παλάμες μας και ζυμώνουμε το κιμά σε βώλους και τους αλευρώνουμε προσεκτικά.

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα, βάζουμε τα υλικά της σούπας και αφήνουμε να πάρουν μία βράση.

Τοποθετούμε τα αλευρωμένα γιουβαρλάκια στην κατσαρόλα.

Προσθέτουμε στην κατσαρόλα με τα γιουβαρλάκια, τόσο ζεστό, βραστό νερό όσο χρειάζεται για να καλυφθούν.

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν περίπου μισή ώρα μέχρις ότου απορροφηθεί το υγρό και απομείνει αυτό που χρειαζόμαστε για τη σάλτσα.

Σερβίρουμε την σούπα μας ζεστή με φρεσκοκομμένο πιπέρι, φρέσκο ψωμί και φέτα.

Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι!!!


gourmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :