To Zαμπαγιόνε, η παχύρρευστη κρέμα από το Πιεμόντε είναι από τα πιο κλασσικά γλυκίσματα της Ιταλίας !!!
Υλικά:   [ για 6 μερίδες ]
●► 6 κρόκοι αυγών
●► 1/8 κουταλ. καφέ αλάτι
●► 1/3 φλ. ζάχαρη
●► 3/4 φλ. κρασί Vinsanto
●► 1/4 φλ. ρούμι
●► λίγο πράσινο τσάι matcha
●► κρέμα σαντιγί και φρούτα της επιλογής μας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το αλάτι καλά.
Διαλύουμε το matcha μέσα στο κρασί και το ρούμι. Σιγά σιγά ανακατεύουμε το υγρό μέσα στα αυγά.
Βάζουμε το μπολ πάνω σε μπαιν μαρί χωρίς να ακουμπάει ο πάτος του μπολ το καυτό νερό.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε με μίξερ χειρός για 12-15 λεπτά μέχρι το μίγμα ξασπρίσει και πήξει.
Όσο πιο πολύ το χτυπάμε, τόσο πιο πολύ πηχτό θα βγει.
Όταν έχει φτάσει σε μια υφή παρόμοια της μους, βγάλτε το από την φωτιά και συνεχίστε το χτύπημα για δυο λεπτά ακόμα.
Μοιράστε σε ψηλά ποτήρια και γαρνίρετε με σαντιγί και φρούτα.
Tips:
Μπορείτε να αρωματίσετε το ζαμπαγιόνε με όποιο άλλο κρασί θέλετε. Του ταριάζει πολύ και το Amaretto di Saronno μαζί με Marsala.
Επίσης μπορείτε αντί για τσάι να προσθέσετε βανίλια, κανέλα ή να πειραματιστείτε με αρώματα της αρεσκείας σας.
gourmed.gr
●► 6 κρόκοι αυγών
●► 1/8 κουταλ. καφέ αλάτι
●► 1/3 φλ. ζάχαρη
●► 3/4 φλ. κρασί Vinsanto
●► 1/4 φλ. ρούμι
●► λίγο πράσινο τσάι matcha
●► κρέμα σαντιγί και φρούτα της επιλογής μας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το αλάτι καλά.
Διαλύουμε το matcha μέσα στο κρασί και το ρούμι. Σιγά σιγά ανακατεύουμε το υγρό μέσα στα αυγά.
Βάζουμε το μπολ πάνω σε μπαιν μαρί χωρίς να ακουμπάει ο πάτος του μπολ το καυτό νερό.
Συνεχίζουμε να χτυπάμε με μίξερ χειρός για 12-15 λεπτά μέχρι το μίγμα ξασπρίσει και πήξει.
Όσο πιο πολύ το χτυπάμε, τόσο πιο πολύ πηχτό θα βγει.
Όταν έχει φτάσει σε μια υφή παρόμοια της μους, βγάλτε το από την φωτιά και συνεχίστε το χτύπημα για δυο λεπτά ακόμα.
Μοιράστε σε ψηλά ποτήρια και γαρνίρετε με σαντιγί και φρούτα.
Tips:
Μπορείτε να αρωματίσετε το ζαμπαγιόνε με όποιο άλλο κρασί θέλετε. Του ταριάζει πολύ και το Amaretto di Saronno μαζί με Marsala.
Επίσης μπορείτε αντί για τσάι να προσθέσετε βανίλια, κανέλα ή να πειραματιστείτε με αρώματα της αρεσκείας σας.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!
gourmed.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου