Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Zαμπαγιόνε η κρέμα από την Ιταλία !!!



To Zαμπαγιόνε, η παχύρρευστη κρέμα από το Πιεμόντε είναι από τα πιο κλασσικά γλυκίσματα της Ιταλίας !!!

Υλικά:   [ για 6 μερίδες ]

●► 6 κρόκοι αυγών
●► 1/8 κουταλ. καφέ αλάτι
●► 1/3 φλ. ζάχαρη
●► 3/4 φλ. κρασί Vinsanto
●► 1/4 φλ. ρούμι
●► λίγο πράσινο τσάι matcha
●► κρέμα σαντιγί και φρούτα της επιλογής μας για γαρνίρισμα

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη και το αλάτι καλά.

Διαλύουμε το matcha μέσα στο κρασί και το ρούμι. Σιγά σιγά ανακατεύουμε το υγρό μέσα στα αυγά.

Βάζουμε το μπολ πάνω σε μπαιν μαρί χωρίς να ακουμπάει ο πάτος του μπολ το καυτό νερό.

Συνεχίζουμε να χτυπάμε με μίξερ χειρός για 12-15 λεπτά μέχρι το μίγμα ξασπρίσει και πήξει.

Όσο πιο πολύ το χτυπάμε, τόσο πιο πολύ πηχτό θα βγει.

Όταν έχει φτάσει σε μια υφή παρόμοια της μους, βγάλτε το από την φωτιά και συνεχίστε το χτύπημα για δυο λεπτά ακόμα.

Μοιράστε σε ψηλά ποτήρια και γαρνίρετε με σαντιγί και φρούτα.

Tips:

Μπορείτε να αρωματίσετε το ζαμπαγιόνε με όποιο άλλο κρασί θέλετε. Του ταριάζει πολύ και το Amaretto di Saronno μαζί με Marsala.

Επίσης μπορείτε αντί για τσάι να προσθέσετε βανίλια, κανέλα ή να πειραματιστείτε με αρώματα της αρεσκείας σας.

Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!


gourmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :