Για την οικογένεια, γρήγορα και εύκολα ,οικονομικά και νόστιμα.
Πατάτες φούρνου που μπορείτε να σερβίρετε ως συνοδευτικό για το ψητό ή απλά ως ορεκτικό. Όλοι θα το λατρέψουν!!!
Υλικά: [ για 4 άτομα ]
●► 12 πατάτες μεσαίου μεγέθους, ξεφλουδισμένες
●► 1 χούφτα θυμάρι
●► 4 σκελίδες σκόρδο
●► 500 ml ηλιέλαιο
●► 2 λεμόνια
●► αλάτι
●► φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ºC.
Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και αφήστε να πάρουν βράση.
Αφήστε να βράσουν για 6 λεπτά και σουρώστε. Περιμένετε να κρυώσουν.
Με ένα πιρούνι, ξύστε το εξωτερικό της κάθε πατάτας για να τους δώσετε μια πιο τραχιά υφή.
Λαδώστε ένα καθαρό ταψί. Προσθέστε το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και το θυμάρι.
Τοποθετήστε το ταψί στον φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να «κάψει» το λάδι.
Αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο και τοποθετήστε τις πατάτες στο λάδι.
Τοποθετήστε το ταψί ξανά στον φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν από τη μια πλευρά.
Γυρίστε τις πατάτες από την άλλη πλευρά και αφήστε τις στον φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ξεροψηθούν.
Στραγγίξτε τις πατάτες σε χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώστε καλά.
epithimies.gr
●► 12 πατάτες μεσαίου μεγέθους, ξεφλουδισμένες
●► 1 χούφτα θυμάρι
●► 4 σκελίδες σκόρδο
●► 500 ml ηλιέλαιο
●► 2 λεμόνια
●► αλάτι
●► φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
Εκτέλεση:
Προθερμάνετε τον φούρνο στους 200ºC.
Τοποθετήστε τις πατάτες σε μια κατσαρόλα με κρύο νερό και αφήστε να πάρουν βράση.
Αφήστε να βράσουν για 6 λεπτά και σουρώστε. Περιμένετε να κρυώσουν.
Με ένα πιρούνι, ξύστε το εξωτερικό της κάθε πατάτας για να τους δώσετε μια πιο τραχιά υφή.
Λαδώστε ένα καθαρό ταψί. Προσθέστε το σκόρδο, το ξύσμα λεμονιού και το θυμάρι.
Τοποθετήστε το ταψί στον φούρνο για 20-25 λεπτά ή μέχρι να «κάψει» το λάδι.
Αφαιρέστε το ταψί από τον φούρνο και τοποθετήστε τις πατάτες στο λάδι.
Τοποθετήστε το ταψί ξανά στον φούρνο για 30 λεπτά ή μέχρι οι πατάτες να ροδίσουν από τη μια πλευρά.
Γυρίστε τις πατάτες από την άλλη πλευρά και αφήστε τις στον φούρνο για 25-30 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να ξεροψηθούν.
Στραγγίξτε τις πατάτες σε χαρτί κουζίνας και αλατοπιπερώστε καλά.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
epithimies.gr