Μια διαφορετική νηστίσιμη πρόταση! Ένα πιάτο ελαφρύ και πολύ νόστιμο!
Με τα υλικά να δένουν «νόστιμα» μεταξύ τους, όπως θα διαπιστώσετε αν το φτιάξετε!
Ακόμη κι εσείς που δεν αγαπάτε και τόσο το κουνουπίδι, θα εκπλαγείτε από το αποτέλεσμα.Πάμε να σας το αποδείξω!!!!
Υλικά :   [ για 4 μερίδες ]
●► 850 γρ. κουνουπίδι (κορυφές)
●► 300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
●► 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
●► 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
●► 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
●► αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση :
Πλένουμε πολύ καλά το κουνουπίδι και το βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Θέλουμε το κουνουπίδι μας να βράσει καλά και να τρυπιέται εύκολα με το πιρούνι.
Αφού βράσει, το στραγγίζουμε πολύ καλά, ρίχνοντάς το σε ένα τρυπητό.
Στην συνέχεια το πολτοποιούμε τελείως στο μπλέντερ ή στο μούλτι και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε δυο κουταλιές λάδι και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε τον πουρέ στην άκρη, ως να ετοιμάσουμε τα μανιτάρια.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι μέχρι να μαλακώσει.
Αν θέλουμε να προσθέσουμε κάποιο αρωματικό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο θυμάρι.
Προσθέτουμε και τα μανιτάρια, αλάτι , πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ως να απορροφηθούν τα υγρά. Σβήνουμε με το μπαλσάμικο!!!
Σερβίρουμε τον πουρέ στα πιάτα μας, από επάνω γαρνίρουμε με τα σοταρισμένα μανιτάρια και απολαμβάνουμε το φαγάκι μας ζεστό.
Σημαντική Σημείωση : Μετατροπές μονάδων της Μαγειρικής ,Συντομογραφίες κ. α. μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ
syntageskardias
●► 850 γρ. κουνουπίδι (κορυφές)
●► 300 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φέτες
●► 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
●► 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο
●► 2 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
●► αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση :
Πλένουμε πολύ καλά το κουνουπίδι και το βράζουμε σε μεγάλη κατσαρόλα, σε μπόλικο αλατισμένο νερό.
Θέλουμε το κουνουπίδι μας να βράσει καλά και να τρυπιέται εύκολα με το πιρούνι.
Αφού βράσει, το στραγγίζουμε πολύ καλά, ρίχνοντάς το σε ένα τρυπητό.
Στην συνέχεια το πολτοποιούμε τελείως στο μπλέντερ ή στο μούλτι και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
Προσθέτουμε δυο κουταλιές λάδι και αν χρειάζεται προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Ανακατεύουμε και αφήνουμε τον πουρέ στην άκρη, ως να ετοιμάσουμε τα μανιτάρια.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμυδάκι μέχρι να μαλακώσει.
Αν θέλουμε να προσθέσουμε κάποιο αρωματικό, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο θυμάρι.
Προσθέτουμε και τα μανιτάρια, αλάτι , πιπέρι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα ως να απορροφηθούν τα υγρά. Σβήνουμε με το μπαλσάμικο!!!
Σερβίρουμε τον πουρέ στα πιάτα μας, από επάνω γαρνίρουμε με τα σοταρισμένα μανιτάρια και απολαμβάνουμε το φαγάκι μας ζεστό.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημαντική Σημείωση : Μετατροπές μονάδων της Μαγειρικής ,Συντομογραφίες κ. α. μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ
syntageskardias
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου