Το σημερινό μας φαγάκι είναι τόσο νόστιμο, όσο και εύκολο να το ετοιμάσουμε!
Το χταποδάκι μαριναρισμένο με ελαιόλαδο και μπαλσάμικο, τυλίγεται σφικτά σε λαδόκολλες, ψήνεται μέσα στα υγρά του και μας δίνει ένα φαγάκι λουκούμι!
Εμείς το συνοδεύσαμε με πατατούλες φούρνου, αλλά μπορείτε να το απολαύσετε ακόμα και με μια πλούσια σαλάτα! Πάμε να το ετοιμάσουμε!
Υλικά :
●► 1 χταπόδι 1.500 γρ.
●► 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
●► 5 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
●► λίγη ρίγανη
●► 2 μέτριες λαδόκολλες
●► σπάγκο
Εκτέλεση :
Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, το μπαλσάμικο και την ρίγανη και τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το χταπόδι, φροντίζοντας να μαριναριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα.
Απλώνουμε τις δύο λαδόκολλες σταυρωτά, δηλαδή την μία κάθετα και την άλλη οριζόντια, ώστε να σχηματίζουν σταυρό.
Πάνω στις λαδόκολλες τοποθετούμε το χταπόδι, αλλά και την μαρινάδα, προσεκτικά ώστε να μην μας χυθεί έξω από τις λαδόκολλες.
Τυλίγουμε το χταπόδι με τις λαδόκολλες και τις δένουμε σφιχτά με τον σπάγκο.
Τοποθετούμε το δεματάκι σε ένα ταψί ή στην γάστρα μας.
Δεν προσθέτουμε τίποτε άλλο, το χταπόδι θα βγάλει αρκετά υγρά κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 200 βαθμούς, για περίπου 1 ½ ώρα.
syntageskardias
●► 1 χταπόδι 1.500 γρ.
●► 3-4 κουταλιές ελαιόλαδο
●► 5 κουταλιές ξύδι μπαλσάμικο
●► λίγη ρίγανη
●► 2 μέτριες λαδόκολλες
●► σπάγκο
Εκτέλεση :
Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, το μπαλσάμικο και την ρίγανη και τα ανακατεύουμε καλά.
Προσθέτουμε το χταπόδι, φροντίζοντας να μαριναριστεί όσο το δυνατόν καλύτερα.
Απλώνουμε τις δύο λαδόκολλες σταυρωτά, δηλαδή την μία κάθετα και την άλλη οριζόντια, ώστε να σχηματίζουν σταυρό.
Πάνω στις λαδόκολλες τοποθετούμε το χταπόδι, αλλά και την μαρινάδα, προσεκτικά ώστε να μην μας χυθεί έξω από τις λαδόκολλες.
Τυλίγουμε το χταπόδι με τις λαδόκολλες και τις δένουμε σφιχτά με τον σπάγκο.
Τοποθετούμε το δεματάκι σε ένα ταψί ή στην γάστρα μας.
Δεν προσθέτουμε τίποτε άλλο, το χταπόδι θα βγάλει αρκετά υγρά κατά την διάρκεια του ψησίματος.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο με αέρα, στους 200 βαθμούς, για περίπου 1 ½ ώρα.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
syntageskardias
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου