Τα αβγά που θα περισσεύσουν [ αν λέμε αν ] από το τσούγκρισμα του Πάσχα γίνονται μια πολύ γευστική και αρωματική σαλάτα με αγκινάρες και αρακά.
Υλικά:
●► 8 καρδιές αγκινάρας
●► 2 φρέσκα κρεμμυδάκια, πάρα πολύ ψιλοκομμένα
●► 6 αβγά κομμένα στη μέση
●► 1 φλιτζάνι ελιές θρούμπες
●► τουφίτσες από άνηθο και μαϊντανό
●► 1 φλιτζάνι αρακά κατεψυγμένο (δεν χρειάζεται βράσιμο)
Για τη σος
●► ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
●► 1 κουτ. σούπας μαραθόσπορο
●► 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
●► 1 κουτ. σούπας ξίδι
●► χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι
Εκτέλεση:
Ζεματάτε τις καρδιές αγκινάρας al dente και τις κόβετε σε φέτες μόλις κρυώσουν.
Χτυπάτε στο γουδί το μαραθόσπορο και ενώνετε σε ένα μπολάκι όλα τα υλικά της σος.
Βάζετε σε μια σαλατιέρα τις αγκινάρες, τα κρεμμυδάκια, τις ελιές, τον αρακά και τα μυρωδικά, αλατίζετε ελαφρά και ενώνετε με τα ¾ της σος.
Απλώνετε ομοιόμορφα τα αβγά, τα αλατοπιπερώνετε και με ένα μικρό κουταλάκι μοιράζετε πάνω τους τη σος που περίσσεψε.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου