Στα Κύθηρα, οι ροζέδες παραδοσιακά είναι ένα κλασικό γλυκό γάμου, όμως αυτό το υπέροχο και τόσο απλό γλύκισμα μπορείτε να το φτιάξετε για να το απολαύσετε παρέα με έναν ωραίο ελληνικό καφέ.
Υλικά:   [ για 35 κομμάτια ]
●► 650 γρ. αμυγδαλόψιχα ακαθάριστη
●► 300 γρ. ζάχαρη
●► 200 γρ. μέλι
●► 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
●► 1 κουτ. σούπας κανέλα
●► ½ κουτ. σούπας γαρίφαλο σε σκόνη
●► ανθόνερο (προαιρετικά)
●► ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα των ροζέδων
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλέθετε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σαν σπασμένο ρύζι.
Αραιώνετε το μέλι με ½ εως ¾ φλιτζανιού ζεστό νερό. Ανακατεύετε τα αμύγδαλα με το σιμιγδάλι, τα μπαχαρικά και το μέλι μέχρι να έχετε μια σφιχτή ζύμη.
Πλάθετε το μίγμα με βρεγμένα χέρια (για να μη κολλάνε) σε στρογγυλούς κουραμπιέδες ή το κόβετε με κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς και αραδιάζετε τους ροζέδες σε βουτυρωμένο ταψί ή πάνω σε λαδόκολλα.
Ψήνετε τους ροζέδες στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσοχή, δεν πρέπει να παραψηθούν.
Αφήνετε τους ροζέδες να κρυώσουν, τους ραντίζετε ή τους αλείφετε αν θέλετε με ανθόνερο και τους κυλάτε σε άχνη ζάχαρη, μέχρι να καλυφθούν εντελώς. Οι ροζέδες διατηρούνται φρέσκοι σε μεταλλικό κουτί.
olivemagazine.gr
●► 650 γρ. αμυγδαλόψιχα ακαθάριστη
●► 300 γρ. ζάχαρη
●► 200 γρ. μέλι
●► 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
●► 1 κουτ. σούπας κανέλα
●► ½ κουτ. σούπας γαρίφαλο σε σκόνη
●► ανθόνερο (προαιρετικά)
●► ζάχαρη άχνη για το πασπάλισμα των ροζέδων
Εκτέλεση:
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180°C. Αλέθετε στο μπλέντερ τα αμύγδαλα μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σαν σπασμένο ρύζι.
Αραιώνετε το μέλι με ½ εως ¾ φλιτζανιού ζεστό νερό. Ανακατεύετε τα αμύγδαλα με το σιμιγδάλι, τα μπαχαρικά και το μέλι μέχρι να έχετε μια σφιχτή ζύμη.
Πλάθετε το μίγμα με βρεγμένα χέρια (για να μη κολλάνε) σε στρογγυλούς κουραμπιέδες ή το κόβετε με κουπ πατ σε σχήμα καρδιάς και αραδιάζετε τους ροζέδες σε βουτυρωμένο ταψί ή πάνω σε λαδόκολλα.
Ψήνετε τους ροζέδες στον προθερμασμένο φούρνο για 15-20 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. Προσοχή, δεν πρέπει να παραψηθούν.
Αφήνετε τους ροζέδες να κρυώσουν, τους ραντίζετε ή τους αλείφετε αν θέλετε με ανθόνερο και τους κυλάτε σε άχνη ζάχαρη, μέχρι να καλυφθούν εντελώς. Οι ροζέδες διατηρούνται φρέσκοι σε μεταλλικό κουτί.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου