Σας έχω ξαναπεί ότι τα σκορδόψωμα είναι από τα πιο αγαπημένα μας ψωμάκια.
Ιδανικά για να συνοδεύσουν κάθε λαδερό, όσπριο, αλλά και κρεατικό ακόμα. Μέχρι και σκέτα τρώγονται ζεστά ζεστά!
Έχω δώσει ήδη μια συνταγή για σκορδόψωμα με ζύμη πίτσας , σήμερα θα μοιραστώ μαζί σας μιαν ακόμη συνταγή για λαχταριστά, αφράτα σκορδόψωμα.
Γίνονται μπόλικα, 20 ψωμάκια, αλλά αυτό μην σας προβληματίζει καθόλου. Αν τύχει και περισσέψουν (σ’ εμάς σχεδόν ποτέ δεν έχει συμβεί αυτό) διατηρούνται ωραιότατα στην ψύξη για μερικές μέρες ή στην κατάψυξη για πολύ καιρό, κλεισμένα σε πλαστική σακούλα τροφίμων. Όταν τα ξεπαγώσετε, θα είναι φρέσκα φρέσκα.
Πάμε να δούμε πως θα τα φτιάξουμε!!!!!
Υλικά :
●► 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
●► 1 φακελάκι ξερή μαγιά (8 γραμ.)
●► 1 κοφτή κουταλιά ζάχαρη
●► 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
●► 1 κουταλιά ηλιέλαιο
●► 250 ml ζεστό νερό
●► 5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες στην πρέσα
●► 1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
Εκτέλεση :
Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ελαστική, που να πλάθεται εύκολα (πιθανόν να χρειαστεί λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο αλεύρι).
Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, για μισή ωρίτσα.
Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε 4 ίσα μέρη, και κάθε μέρος σε 5 ίσα κομμάτια. Θα πάρουμε δηλαδή 20 ίσα κομμάτια ζύμης.
Με το κάθε κομμάτι πλάθουμε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια χοντρούτσικα κορδόνια (μήκους 15 εκ. περίπου) και τα τυλίγουμε σε σαλίγκαρο.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου, σε κάποια απόσταση μεταξύ τους.
Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 15-20 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μας.
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα μεταφέρουμε προσεκτικά σε σχάρα για να στεγνώσουν τελείως.
Να και μια πολύ νόστιμη πρόταση – TIP - για να τα απολαύσουμε:
Με κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε οριζόντια στην μέση.
Τα αλείφουμε εσωτερικά με λίγο βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη μοτσαρέλα.
Τα ζεσταίνουμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων, ίσα να λιώσει το τυρί.
Γίνονται ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!!!!!!!!!
syntageskardias
Υλικά :
●► 350 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
●► 1 φακελάκι ξερή μαγιά (8 γραμ.)
●► 1 κοφτή κουταλιά ζάχαρη
●► 1 κοφτό κουταλάκι αλάτι
●► 1 κουταλιά ηλιέλαιο
●► 250 ml ζεστό νερό
●► 5 μεγάλες σκελίδες σκόρδο λιωμένες στην πρέσα
●► 1 κουταλάκι σκόνη σκόρδου
Εκτέλεση :
Σε ένα μπολ βάζουμε το μισό αλεύρι και όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
Αρχίζουμε να προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι, μέχρι να πάρουμε μια ζύμη ελαστική, που να πλάθεται εύκολα (πιθανόν να χρειαστεί λίγο λιγότερο ή λίγο περισσότερο αλεύρι).
Αφήνουμε την ζύμη σε ζεστό μέρος να φουσκώσει, για μισή ωρίτσα.
Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε 4 ίσα μέρη, και κάθε μέρος σε 5 ίσα κομμάτια. Θα πάρουμε δηλαδή 20 ίσα κομμάτια ζύμης.
Με το κάθε κομμάτι πλάθουμε πάνω σε αλευρωμένη επιφάνεια χοντρούτσικα κορδόνια (μήκους 15 εκ. περίπου) και τα τυλίγουμε σε σαλίγκαρο.
Τα τοποθετούμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί φούρνου, σε κάποια απόσταση μεταξύ τους.
Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τα αφήνουμε να φουσκώσουν για 30 λεπτά.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 180 βαθμούς, για 15-20 λεπτά, ανάλογα με τον φούρνο μας.
Μόλις τα βγάλουμε από τον φούρνο, τα μεταφέρουμε προσεκτικά σε σχάρα για να στεγνώσουν τελείως.
Να και μια πολύ νόστιμη πρόταση – TIP - για να τα απολαύσουμε:
Με κοφτερό μαχαίρι τα κόβουμε οριζόντια στην μέση.
Τα αλείφουμε εσωτερικά με λίγο βούτυρο και τα πασπαλίζουμε με λίγη τριμμένη μοτσαρέλα.
Τα ζεσταίνουμε για ελάχιστα δευτερόλεπτα στον φούρνο μικροκυμάτων, ίσα να λιώσει το τυρί.
Γίνονται ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ!!!!!!!!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
syntageskardias
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου