Τα ψητά κρεμμύδια γίνονται μια ωραιότατη σαλάτα, που συνηθίζεται σε όλη την ελληνική παράδοση, από την Κρήτη ως τη Μακεδονία και ταιριάζει πολύ στο πασχαλινό τραπέζι.
Υλικά:
●► 4 κρεμμύδια
●► 2 πορτοκάλια σε μικρά κομματάκια (χωρίς την άσπρη εσωτερική φλούδα)
Για τη σος
●► μαϊντανό ψιλοκομμένο
●► ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
●► χυμό από 1 λεμόνι
●► 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
●► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Τυλίγετε τα κρεμμύδια σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε τα κρεμμύδια στο φούρνο στους 200οC για 1 ώρα ή ακόμη καλύτερα στη χόβολη του αρνιού.
Τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε σε φετούλες, προσθέτετε τα πορτοκάλια και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.
Χτυπάτε καλά τα υλικά της σος. Αλατίζετε και περιχύνετε τη σαλάτα.
olivemagazine.gr
●► 4 κρεμμύδια
●► 2 πορτοκάλια σε μικρά κομματάκια (χωρίς την άσπρη εσωτερική φλούδα)
Για τη σος
●► μαϊντανό ψιλοκομμένο
●► ¾ φλιτζανιού ελαιόλαδο
●► χυμό από 1 λεμόνι
●► 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
●► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Τυλίγετε τα κρεμμύδια σε αλουμινόχαρτο και τα ψήνετε τα κρεμμύδια στο φούρνο στους 200οC για 1 ώρα ή ακόμη καλύτερα στη χόβολη του αρνιού.
Τα ξεφλουδίζετε, τα κόβετε σε φετούλες, προσθέτετε τα πορτοκάλια και πασπαλίζετε με τον μαϊντανό.
Χτυπάτε καλά τα υλικά της σος. Αλατίζετε και περιχύνετε τη σαλάτα.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
olivemagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου