Ένα φανταστικό ρολό με άρωμα φράουλας!!!!
Υλικά:
Για το παντεσπάνι
●►5 τεμ. Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
●► 160 γραμ. κοσκινισμένη Άχνη ζάχαρη
●► 150 γραμ. κοσκινισμένη Φαρίνα Γιώτης
●► 2-3 κουταλιές σούπας προαιρετικά Νερό
Για την κρέμα
●► 250 ml Κρέμα γάλακτος
●► 2 κουταλιές σούπας Άχνη ζάχαρη
●► 1 τεμ. Βανίλια σε σκόνη
Για την γέμιση
●► 300 γραμ. Μαρμελάδα φράουλα
●► Φράουλες για διακόσμηση
Εκτέλεση:
Για το παντεσπάνι:
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους, χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους.
Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα κυκλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί όλο το αλεύρι μας με το μείγμα.
Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα, την βουτυρώνουμε λίγο και αδειάζουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10-15 λεπτά μέχρι που δοκιμάζοντας με μια οδοντογλυφίδα να μην κολλάει το παντεσπάνι.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσει, το τυλίγουμε σε ρολό με την λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ, προσθέτοντας σταδιακά την άχνη ζάχαρη μαζί με την βανίλια, μέχρι να έχουμε μια ωραία, σφιχτή σαντιγί.
Ξετυλίγουμε το ρολό μας προσεκτικά, αλείφουμε με την μαρμελάδα φράουλας όλη την εσωτερική επιφάνεια κι από πάνω βάζουμε την σαντιγί μας.
Τυλίγουμε πάλι το ρολό, το τοποθετούμε σε δίσκο με το σημείο που ενώνεται μεταξύ του το παντεσπάνι προς τα κάτω και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Σερβίρουμε με κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη, διακοσμούμε και με φρέσκες φράουλες και το απολαμβάνουμε.
clickatlife.gr , chefoulis.gr
Για το παντεσπάνι
●►5 τεμ. Αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
●► 160 γραμ. κοσκινισμένη Άχνη ζάχαρη
●► 150 γραμ. κοσκινισμένη Φαρίνα Γιώτης
●► 2-3 κουταλιές σούπας προαιρετικά Νερό
Για την κρέμα
●► 250 ml Κρέμα γάλακτος
●► 2 κουταλιές σούπας Άχνη ζάχαρη
●► 1 τεμ. Βανίλια σε σκόνη
Για την γέμιση
●► 300 γραμ. Μαρμελάδα φράουλα
●► Φράουλες για διακόσμηση
Εκτέλεση:
Για το παντεσπάνι:
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους, χτυπάμε με το μίξερ τα ασπράδια σε σφιχτή μαρέγκα και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Συνεχίζουμε να χτυπάμε και προσθέτουμε έναν-έναν τους κρόκους.
Συνεχίζουμε το χτύπημα και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα κυκλικά μέχρι να ομογενοποιηθεί όλο το αλεύρι μας με το μείγμα.
Σε ένα ταψί τοποθετούμε λαδόκολλα, την βουτυρώνουμε λίγο και αδειάζουμε το μείγμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς για 10-15 λεπτά μέχρι που δοκιμάζοντας με μια οδοντογλυφίδα να μην κολλάει το παντεσπάνι.
Όταν είναι έτοιμο το βγάζουμε από τον φούρνο, το αφήνουμε 2-3 λεπτά να κρυώσει, το τυλίγουμε σε ρολό με την λαδόκολλα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Για την κρέμα:
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το μίξερ, προσθέτοντας σταδιακά την άχνη ζάχαρη μαζί με την βανίλια, μέχρι να έχουμε μια ωραία, σφιχτή σαντιγί.
Ξετυλίγουμε το ρολό μας προσεκτικά, αλείφουμε με την μαρμελάδα φράουλας όλη την εσωτερική επιφάνεια κι από πάνω βάζουμε την σαντιγί μας.
Τυλίγουμε πάλι το ρολό, το τοποθετούμε σε δίσκο με το σημείο που ενώνεται μεταξύ του το παντεσπάνι προς τα κάτω και το αφήνουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες.
Σερβίρουμε με κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη, διακοσμούμε και με φρέσκες φράουλες και το απολαμβάνουμε.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!
clickatlife.gr , chefoulis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου