Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τρίτη 5 Μαΐου 2015

Κέικ με καραμελωμένα σαγκουίνια !!!



Κάθε χρόνο, κοντά στο Πάσχα, η σαγκουινιά μας, μας προμηθεύει με ένα σωρό ζουμερά σαγκουίνια.

Άλλα γίνονται φρεσκοστυμμένος χυμός και άλλα καταναλώνονται ολόκληρα σαν φρούτα.

Αυτή τη φορά αποφάσισα να φτιάξω και ένα κέικ, που θα ήταν γεμάτο πορτοκαλένιο άρωμα και γεύση.

Οι φέτες των σαγκουινιών με το έντονο πορτοκαλοκκόκινο χρώμα, καραμελώθηκαν μαζί με φέτες λεμονιού μέσα σε σιρόπι και ομόρφυναν την επιφάνεια του κέικ.

Ένα μέρος του αλευριού αντικαταστάθηκε με σιμιγδάλι, με αποτέλεσμα το κέικ να θυμίζει ραβανί χωρίς σιρόπι. Γι' αυτό σκέφτομαι την επόμενη φορά που θα το φτιάξω, πριν το αναποδογυρίσω στην πιατέλα, να το σιροπιάσω.

Αφράτο και μοσχοβολιστό το κέικ μας με τις καραμελωμένες φέτες πορτοκαλιού, ήταν τόσο ταιριαστή συνοδεία στο πρωινό και το απογευματινό μας καφεδάκι!

Πάμε να σας δείξω πως θα το φτιάξετε και εσείς!

Υλικά :

Για τις φέτες φρούτων

●► 1 μεγάλο ακέρωτο σαγκουίνι
●► 1 μεγάλο ακέρωτο λεμόνι
●► 160 γρ. ζάχαρη
●► 300 γρ. νερό
●► 50 γρ. νερό επιπλέον

Για το κέικ

●► 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
●► 100 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
●► 1 κουταλάκι μπαίκιν πάουντερ
●► 1/8 κουταλάκι αλάτι
●► 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
●► 220 γρ. ζάχαρη απλή
●► 3 μεγάλα αυγά
●► 1 κουταλάκι ξύσμα από σαγκουίνι
●► 80 ml. χλιαρό γάλα
●► 60 ml. χυμό σαγκουίνι
●► 1 μασουράκι άρωμα βανίλιας

Εκτέλεση :

Βουτυρώνουμε ένα στρογγυλό ταψάκι των 26 εκ. και ύψους 6 εκ. τουλάχιστον.
Κόβουμε ένα κομμάτι αντικoλλητικό χαρτί με την διάμετρο της βάσης του ταψιού. Ντύνουμε και τα πλαϊνά του ταψιού με λωρίδες αντικ. χαρτιού. Βουτυρώνουμε πολύ καλά και το αντικολλητικό χαρτί.

Πλένουμε και σκουπίζουμε το πορτοκάλι και το σαγκουίνι. Ξύνουμε την φλούδα τους στον ψιλό τρίφτη τυριού.
Κρατάμε το ξύσμα του πορτοκαλιού χωριστά. Το ξύσμα του λεμονιού το φυλάμε σε σακουλάκι στην κατάψυξη για άλλη χρήση.

Κόβουμε τα φρούτα σε φέτες 1/4 του εκατ. Αφαιρούμε τα κουκούτσια αν υπάρχουν.

Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε την ζάχαρη με το νερό πάνω σε μέτρια φωτιά. Ανακατεύουμε με ξύλινη κουτάλα ως να λιώσει η ζάχαρη. Αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά.

Προσθέτουμε τις φέτες των φρούτων φροντίζοντας να τις καλύψουμε με το σιρόπι. Χαμηλώνουμε την φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσουν για 8-10 λεπτά, ως να αρχίσουν να καραμελώνουν.

Κατεβάζουμε από την φωτιά και με μια μεταλλική λαβίδα, παίρνουμε μία μία τις φέτες και τις τοποθετούμε στον πυθμένα και τα πλαϊνά του ταψιού που προετοιμάσαμε.
Βάζουμε και πάλι το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και προσθέτουμε τα 50 ml. του επιπλέον νερού.

Σιγοβράζουμε ως να δέσει και πάλι.
Αδειάζουμε το σιρόπι επάνω στα φρούτα, μέσα στο ταψάκι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το σιμιγδάλι, το μπαίκιν πάουντερ και το αλάτι.

Σε μεγάλο μπολ βάζουμε το βούτυρο που θα είναι σε θερμοκρασία περιβάλλοντος. Προσθέτουμε και την ζάχαρη. Χτυπάμε με το μίξερ χειρός να αφρατέψουν πολύ καλά.

Προσθέτουμε τ' αυγά ένα ένα, το ξύσμα πορτοκαλιού και το άρωμα βανίλιας. Χτυπάμε για ακόμα 5 λεπτά. Σταματάμε το μίξερ.

Προσθέτουμε εναλλάξ στο μείγμα των αυγών, το μείγμα του αλευριού, το χλιαρό γάλα και τον χυμό του πορτοκαλιού. Ανακατεύουμε με πλαστική σπάτουλα ή κουτάλι να ενοποιηθούν τα υλικά.

Αδειάζουμε το μείγμα του κέικ επάνω στα σιροπιασμένα φρούτα.
Στρώνουμε την επιφάνεια με ένα κουτάλι.

Βάζουμε το ταψάκι μας σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.
Ψήνουμε για μια ώρα περίπου, ανάλογα τον φούρνο μας. Εάν βυθίσουμε την λάμα ενός μαχαιριού στο κέικ, θα πρέπει να βγαίνει καθαρή.

Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη για 15 λεπτά. Κατόπιν αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Αφαιρούμε προσεκτικά το αντικολλητικό χαρτί για να φανούν οι ροδέλες του πορτοκαλιού και του λεμονιού.

Αφήνουμε να κρυώσει εντελώς και κατόπιν σερβίρουμε !!!
Tip: Ταιριάζει ωραία με μια μπάλα παγωτό βανίλια !!!



Σημαντική Σημείωση : Μετατροπές μονάδων της Μαγειρικής ,Συντομογραφίες κ. α. μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!


syntageskardias

Δεν υπάρχουν σχόλια :