Ένα τέλειο παγωτό με άρωμα φράουλας !!!
Υλικά:
●► 600 γραμ. Φράουλες
●► 200 ml Κρέμα γάλακτος
●► 4 κουταλιές σούπας Γιαούρτι (πλήρες)
●► 300 γραμ. Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις φράουλες πριν τις καθαρίσουμε για να μην απορροφήσουν νερό, ενώ κρατάμε 4 χωρίς να τις καθαρίσουμε για τον τελικό στολισμό.
Από τις φράουλες κόβουμε 5 σε μικρά κομμάτια και τις υπόλοιπες τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε άχνη ζάχαρη, χτυπάμε καλά, ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος, ξαναχτυπάμε και τέλος το γιαούρτι και ξαναχτυπάμε. Βρέχουμε μια στενόμακρη φόρμα, τοποθετούμε διάφανη μεμβράνη κι αδειάζουμε το μείγμα μας.
Το αφήνουμε στην κατάψυξη όλη νύχτα και την επομένη ημέρα το αναποδογυρίζουμε να βγει από την φόρμα και το στολίζουμε με τις φράουλες που κρατήσαμε, με φύλλα δυόσμου ή μέντας κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
clickatlife.gr , chefoulis.gr
●► 600 γραμ. Φράουλες
●► 200 ml Κρέμα γάλακτος
●► 4 κουταλιές σούπας Γιαούρτι (πλήρες)
●► 300 γραμ. Άχνη ζάχαρη
Εκτέλεση:
Πλένουμε τις φράουλες πριν τις καθαρίσουμε για να μην απορροφήσουν νερό, ενώ κρατάμε 4 χωρίς να τις καθαρίσουμε για τον τελικό στολισμό.
Από τις φράουλες κόβουμε 5 σε μικρά κομμάτια και τις υπόλοιπες τις πολτοποιούμε στο μπλέντερ.
Προσθέτουμε άχνη ζάχαρη, χτυπάμε καλά, ρίχνουμε και την κρέμα γάλακτος, ξαναχτυπάμε και τέλος το γιαούρτι και ξαναχτυπάμε. Βρέχουμε μια στενόμακρη φόρμα, τοποθετούμε διάφανη μεμβράνη κι αδειάζουμε το μείγμα μας.
Το αφήνουμε στην κατάψυξη όλη νύχτα και την επομένη ημέρα το αναποδογυρίζουμε να βγει από την φόρμα και το στολίζουμε με τις φράουλες που κρατήσαμε, με φύλλα δυόσμου ή μέντας κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!
clickatlife.gr , chefoulis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου