Σήμερα σας έχω μια συνταγή με Μπιφτέκια που συνδυάζουν κιμά και λαχανικά μαζί !!!
Υλικά:
●► 500 γραμ. Κιμά
●► 2-3 τεμ. βρασμένα Κολοκυθάκια
●► 2-3 τεμ. βρασμένα Καρότα
●► 2 τεμ. τριμμένες Πατάτες
●► 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού Αρακάς -
●► 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο Δυόσμο
●► 1 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένο Μαϊντανό
●► 1 σφηνάκι Ούζο
●► 2 τεμ. Αυγά
●► Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
●► 80 γραμ. Τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας
●► 3 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις τρίβουμε στο τρίφτη μέσα στο μπολ με το κιμά.
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια το ίδιο κάνουμε και με τα καρότα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν και να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον αρακά κι αφήνουμε να βράσουν για περίπου 8-10 λεπτά. Τα βγάζουμε, τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ με το κιμά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, δυόσμο, μαϊντανό, ούζο, 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, τα αυγά και το τυρί, ανακατεύουμε καλά, ζυμώνουμε και πλάθουμε σε φαρδιά μπιφτέκια.
Τα βάζουμε σε ταψί με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο νερό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στη διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζουμε κι από τη άλλη πλευρά. Σερβίρουμε σε πιατέλα ενώ μπορούμε να συνοδεύσουμε με βρασμένα λαχανικά και πατάτες ή πιλάφι.
clickatlife.gr , chefoulis.gr
●► 500 γραμ. Κιμά
●► 2-3 τεμ. βρασμένα Κολοκυθάκια
●► 2-3 τεμ. βρασμένα Καρότα
●► 2 τεμ. τριμμένες Πατάτες
●► 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού Αρακάς -
●► 1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο Δυόσμο
●► 1 κουτάλι της σούπας ψιλοκομμένο Μαϊντανό
●► 1 σφηνάκι Ούζο
●► 2 τεμ. Αυγά
●► Αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
●► 80 γραμ. Τυρί τριμμένο της αρεσκείας μας
●► 3 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις τρίβουμε στο τρίφτη μέσα στο μπολ με το κιμά.
Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα κόβουμε σε μικρότερα κομμάτια το ίδιο κάνουμε και με τα καρότα και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να βράσουν και να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τον αρακά κι αφήνουμε να βράσουν για περίπου 8-10 λεπτά. Τα βγάζουμε, τα σουρώνουμε και τα προσθέτουμε στο μπολ με το κιμά.
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, δυόσμο, μαϊντανό, ούζο, 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο, τα αυγά και το τυρί, ανακατεύουμε καλά, ζυμώνουμε και πλάθουμε σε φαρδιά μπιφτέκια.
Τα βάζουμε σε ταψί με 2 κουταλιές ελαιόλαδο, λίγο νερό και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς.
Στη διάρκεια του ψησίματος τα γυρίζουμε κι από τη άλλη πλευρά. Σερβίρουμε σε πιατέλα ενώ μπορούμε να συνοδεύσουμε με βρασμένα λαχανικά και πατάτες ή πιλάφι.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
clickatlife.gr , chefoulis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου