Φανταστική σπιτική ζαμπονοτυρόπιτα με χειροποίητο φύλλο!!!
Υλικά:
Για την γέμιση
●► 300 γραμ. Γιαούρτι στραγγιστό
●► 150 γραμ. τριμμένη Κεφαλογραβιέρα
●► 100 γραμ. τριμμένο Κεφαλοτύρι
●► 5-6 φέτες Ζαμπόν καπνιστό σε μικρά κομμάτια
●► 3 τεμ. Αυγά
●► 1 κουτάλι της σούπας γεμάτο Βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
●► ½ κουταλάκι του γλυκού Πιπέρι
●► ½ κουταλάκι του γλυκού Πάπρικα γλυκιά
●► 1 κουτάλι της σούπας τριμμένο Δυόσμο
●► 1 πρέζα Αλάτι
●► Σουσάμι για πασπάλισμα
●► Ελαιόλαδο για άλειμμα ταψιού
Για το φύλλο
2 τεμ. Χειροποίητο φύλλο για πίτες
1 κουταλάκι του γλυκού Βούτυρο ή μαργαρίνη
Νερό για ράντισμα
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε ακολουθώντας την συνταγή Χειροποίητο φύλλο για πίτες ώστε να φτιάξουμε τα φύλλα που χρειαζόμαστε.
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το γιαούρτι, τα αυγά, την κεφαλογραβιέρα, το κεφαλοτύρι, το πιπέρι, την πάπρικα, το ζαμπόν, το βούτυρο, το αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί, απλώνουμε ένα φύλλο (ή 2 του εμπορίου), αδειάζουμε την γέμιση να πάει παντού, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο (ή άλλα 2 του εμπορίου) και γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο με το πινέλο, χαράζουμε ελαφρώς την πίτα, την ραντίζουμε με λίγο νερό και βάζουμε σε διάφορα σημεία από λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας.
Σημείωση: Αντί για χειροποίητο φύλλο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 4 φύλλα του εμπορίου.
clickatlife.gr , chefoulis.gr
Για την γέμιση
●► 300 γραμ. Γιαούρτι στραγγιστό
●► 150 γραμ. τριμμένη Κεφαλογραβιέρα
●► 100 γραμ. τριμμένο Κεφαλοτύρι
●► 5-6 φέτες Ζαμπόν καπνιστό σε μικρά κομμάτια
●► 3 τεμ. Αυγά
●► 1 κουτάλι της σούπας γεμάτο Βούτυρο φρέσκο ή μαργαρίνη
●► ½ κουταλάκι του γλυκού Πιπέρι
●► ½ κουταλάκι του γλυκού Πάπρικα γλυκιά
●► 1 κουτάλι της σούπας τριμμένο Δυόσμο
●► 1 πρέζα Αλάτι
●► Σουσάμι για πασπάλισμα
●► Ελαιόλαδο για άλειμμα ταψιού
Για το φύλλο
2 τεμ. Χειροποίητο φύλλο για πίτες
1 κουταλάκι του γλυκού Βούτυρο ή μαργαρίνη
Νερό για ράντισμα
Εκτέλεση:
Ξεκινάμε ακολουθώντας την συνταγή Χειροποίητο φύλλο για πίτες ώστε να φτιάξουμε τα φύλλα που χρειαζόμαστε.
Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το γιαούρτι, τα αυγά, την κεφαλογραβιέρα, το κεφαλοτύρι, το πιπέρι, την πάπρικα, το ζαμπόν, το βούτυρο, το αλάτι και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο ένα ταψί, απλώνουμε ένα φύλλο (ή 2 του εμπορίου), αδειάζουμε την γέμιση να πάει παντού, σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο (ή άλλα 2 του εμπορίου) και γυρίζουμε προς τα μέσα τα φύλλα που προεξέχουν.
Αλείφουμε με ελαιόλαδο με το πινέλο, χαράζουμε ελαφρώς την πίτα, την ραντίζουμε με λίγο νερό και βάζουμε σε διάφορα σημεία από λίγο βούτυρο ή μαργαρίνη.
Πασπαλίζουμε με το σουσάμι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 30-35 λεπτά ανάλογα με το φούρνο μας.
Σημείωση: Αντί για χειροποίητο φύλλο, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε 4 φύλλα του εμπορίου.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
clickatlife.gr , chefoulis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου