Αλμυρά μπισκότα σαν κράκερς άκρως εθιστικά !!!
Υλικά:
●► 1 κούπα του τσαγιού Κρασί λευκό
●► 1 κούπα του τσαγιού Ελαιόλαδο
●► 20 γραμ. Νωπή μαγιά Γιώτης
●► 3-4 κούπες του τσαγιού κοσκιν. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης
●► ½ κουταλάκι του γλυκού Ζάχαρη
●► 1 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
●► 1 κουτάλι της σούπας κοφτό τριμμένος Δυόσμος
●► ½ κουταλάκι του γλυκού Πάπρικα γλυκιά
●► ½ κουταλάκι του γλυκού Πάπρικα καυτερή
●► Πιπέρι μαύρο
●► Σουσάμι ασπρόμαυρο ή παπαρουνόσπορο [ για πασπάλισμα ]
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από την μαγιά και το σουσάμι. Προσθέτουμε την μαγιά (αφού την έχουμε διαλύσει σε ελάχιστο νεράκι) και τα ζυμώνουμε πολύ καλά να ενωθούν μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Με χοντρό πλάστη αφού πρώτα πασπαλίσουμε με λίγο αλεύρι την επιφάνεια, ανοίγουμε την ζύμη μας, όχι πολύ λεπτή, θέλουμε να έχει πάχος και με μια κούπα κόβουμε στρογγυλά κομμάτια.
Τα βάζουμε σε ταψί που στρώσαμε λαδόκολλα, το ένα δίπλα στο άλλο, πασπαλίζουμε με σουσάμι ασπρόμαυρο ή παπαρουνόσπορο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 25 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Είναι έτοιμα για σερβίρισμα και τρώγονται ζεστά και κρύα.
TIPS: Εναλλακτικά μπορούμε να θρυμματίσουμε τυρί φέτα ή κάποιο άλλο τριμμένο τυρί, μπορούμε να ψιλοκόψουμε και κάποιο αλλαντικό και να τα ανακατέψουμε όλα μαζί στη ζύμη, δημιουργώντας έτσι αλμυρά κράκερς με τυρί και αλλαντικά.
clickatlife.gr , chefoulis.gr
●► 1 κούπα του τσαγιού Κρασί λευκό
●► 1 κούπα του τσαγιού Ελαιόλαδο
●► 20 γραμ. Νωπή μαγιά Γιώτης
●► 3-4 κούπες του τσαγιού κοσκιν. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης
●► ½ κουταλάκι του γλυκού Ζάχαρη
●► 1 κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
●► 1 κουτάλι της σούπας κοφτό τριμμένος Δυόσμος
●► ½ κουταλάκι του γλυκού Πάπρικα γλυκιά
●► ½ κουταλάκι του γλυκού Πάπρικα καυτερή
●► Πιπέρι μαύρο
●► Σουσάμι ασπρόμαυρο ή παπαρουνόσπορο [ για πασπάλισμα ]
Εκτέλεση:
Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά εκτός από την μαγιά και το σουσάμι. Προσθέτουμε την μαγιά (αφού την έχουμε διαλύσει σε ελάχιστο νεράκι) και τα ζυμώνουμε πολύ καλά να ενωθούν μέχρι να έχουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
Με χοντρό πλάστη αφού πρώτα πασπαλίσουμε με λίγο αλεύρι την επιφάνεια, ανοίγουμε την ζύμη μας, όχι πολύ λεπτή, θέλουμε να έχει πάχος και με μια κούπα κόβουμε στρογγυλά κομμάτια.
Τα βάζουμε σε ταψί που στρώσαμε λαδόκολλα, το ένα δίπλα στο άλλο, πασπαλίζουμε με σουσάμι ασπρόμαυρο ή παπαρουνόσπορο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 25 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας). Είναι έτοιμα για σερβίρισμα και τρώγονται ζεστά και κρύα.
TIPS: Εναλλακτικά μπορούμε να θρυμματίσουμε τυρί φέτα ή κάποιο άλλο τριμμένο τυρί, μπορούμε να ψιλοκόψουμε και κάποιο αλλαντικό και να τα ανακατέψουμε όλα μαζί στη ζύμη, δημιουργώντας έτσι αλμυρά κράκερς με τυρί και αλλαντικά.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
clickatlife.gr , chefoulis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου