Το παστίτσιο με λαχανικά, εξ' ίσου ωραίο και νηστίσιμο !!!!
Υλικά:
●► 300 γραμ. Μακαρόνια για παστίτσιο
●► 6-7 τεμ. Αγκινάρες φρέσκιες ή κατεψυγμένες κομμένες στη μέση
●► 1 τεμ. κομμένο ροδέλες Καρότο
●► 1 τεμ. κομμένη ροδέλες Πιπεριά Φλωρίνης
●► 1 τεμ. ψιλοκομμένο Κρεμμύδι ξερό
●► 2 τεμ. ψιλοκομμένα Κρεμμυδάκια φρέσκα
●► 200 γραμ. Αρακάς
●► 100 γραμ. Μανιτάρια λευκά στρογγυλά κομμένα ροδέλες
●► ½ φλιτζάνι του τσαγιού Ντοματάκια ψιλοκομμένα
●► ½ ματσάκι Μαϊντανός
●► ½ ματσάκι Άνηθο
●► 3 σκελίδες ψιλοκομμένες Σκόρδο
●► ½ κουταλάκι γλυκού Πάπρικα γλυκιά
●► ½ κουταλάκι γλυκού Πάπρικα καυτερή
●► Αλάτι-πιπέρι μαύρο
●► ½ φλιτζάνι του τσαγιού Κρασί λευκό
●► 1 φλιτζάνι του τσαγιού Ελαιόλαδο
●► 3 κουταλιές της σούπας Φρυγανιά τριμμένη
●► ½ φλιτζάνι τσαγιού Νερό χλιαρό
Για την κρέμα
●► 5 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
●► ½ κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
●► 3 κουταλιές της σούπας Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης
●► 1 κούπα του τσαγιού Νερό χλιαρό
●► ½ κουταλάκι του γλυκού Κύμινο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις φρέσκες αγκινάρες, τις βάζουμε σε μπολ με αλεύρι, λεμόνι και νερό για να μη μας μαυρίσουν ενώ οι κατεψυγμένες είναι έτοιμες.
Κρατάμε 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο το βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε τα πιπέρια, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο, το καρότο, την πιπεριά, τις αγκινάρες κομμένες στη μέση και τα σοτάρουμε.
Ρίχνουμε τον αρακά, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα μανιτάρια, σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τα ντοματάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15 λεπτά, ενώ προσθέτουμε και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό χλιαρό.
Σβήνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
Στο διάστημα αυτό βράζουμε τα μακαρόνια σε αρκετό αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε.
Αλείφουμε με τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο που κρατήσαμε ένα ταψί, το πασπαλίζουμε με την φρυγανιά κι απλώνουμε τα μακαρόνια. Πάνω από τα μακαρόνια απλώνουμε το μείγμα λαχανικών και τέλος σκεπάζουμε με την κρέμα μας.
Πασπαλίζουμε πάλι με φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν το κόψουμε κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε ζεστό ή κρύο.
Για την κρέμα:
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι κι ανακατεύουμε με το σύρμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα το αλεύρι.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό, κι ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να μη μας σβολιάσει η κρέμα.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το κύμινο. Ανακατεύουμε και με σπάτουλα απλώνουμε την κρέμα πάνω στα λαχανικά.
clickatlife.gr , chefoulis.gr
●► 300 γραμ. Μακαρόνια για παστίτσιο
●► 6-7 τεμ. Αγκινάρες φρέσκιες ή κατεψυγμένες κομμένες στη μέση
●► 1 τεμ. κομμένο ροδέλες Καρότο
●► 1 τεμ. κομμένη ροδέλες Πιπεριά Φλωρίνης
●► 1 τεμ. ψιλοκομμένο Κρεμμύδι ξερό
●► 2 τεμ. ψιλοκομμένα Κρεμμυδάκια φρέσκα
●► 200 γραμ. Αρακάς
●► 100 γραμ. Μανιτάρια λευκά στρογγυλά κομμένα ροδέλες
●► ½ φλιτζάνι του τσαγιού Ντοματάκια ψιλοκομμένα
●► ½ ματσάκι Μαϊντανός
●► ½ ματσάκι Άνηθο
●► 3 σκελίδες ψιλοκομμένες Σκόρδο
●► ½ κουταλάκι γλυκού Πάπρικα γλυκιά
●► ½ κουταλάκι γλυκού Πάπρικα καυτερή
●► Αλάτι-πιπέρι μαύρο
●► ½ φλιτζάνι του τσαγιού Κρασί λευκό
●► 1 φλιτζάνι του τσαγιού Ελαιόλαδο
●► 3 κουταλιές της σούπας Φρυγανιά τριμμένη
●► ½ φλιτζάνι τσαγιού Νερό χλιαρό
Για την κρέμα
●► 5 κουταλιές της σούπας Ελαιόλαδο
●► ½ κουταλάκι του γλυκού Αλάτι
●► 3 κουταλιές της σούπας Αλεύρι για όλες τις χρήσεις Γιώτης
●► 1 κούπα του τσαγιού Νερό χλιαρό
●► ½ κουταλάκι του γλυκού Κύμινο
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τις φρέσκες αγκινάρες, τις βάζουμε σε μπολ με αλεύρι, λεμόνι και νερό για να μη μας μαυρίσουν ενώ οι κατεψυγμένες είναι έτοιμες.
Κρατάμε 3 κουταλιές από το ελαιόλαδο και το υπόλοιπο το βάζουμε σε ρηχή κατσαρόλα να ζεσταθεί.
Προσθέτουμε τα πιπέρια, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, το σκόρδο, το καρότο, την πιπεριά, τις αγκινάρες κομμένες στη μέση και τα σοτάρουμε.
Ρίχνουμε τον αρακά, ανακατεύουμε, προσθέτουμε τα μανιτάρια, σβήνουμε με το κρασί, βάζουμε τα ντοματάκια, χαμηλώνουμε τη φωτιά, αλατίζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για περίπου 15 λεπτά, ενώ προσθέτουμε και 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό χλιαρό.
Σβήνουμε την φωτιά, προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα μυρωδικά και ανακατεύουμε.
Στο διάστημα αυτό βράζουμε τα μακαρόνια σε αρκετό αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν και τα στραγγίζουμε.
Αλείφουμε με τις 3 κουταλιές ελαιόλαδο που κρατήσαμε ένα ταψί, το πασπαλίζουμε με την φρυγανιά κι απλώνουμε τα μακαρόνια. Πάνω από τα μακαρόνια απλώνουμε το μείγμα λαχανικών και τέλος σκεπάζουμε με την κρέμα μας.
Πασπαλίζουμε πάλι με φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15-20 λεπτά (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να πάρει ένα ωραίο χρώμα.
Αφού ψηθεί το αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς πριν το κόψουμε κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε ζεστό ή κρύο.
Για την κρέμα:
Σε κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει, προσθέτουμε το αλάτι, το αλεύρι κι ανακατεύουμε με το σύρμα σε χαμηλή φωτιά μέχρι να πάρει ένα χρυσό χρώμα το αλεύρι.
Προσθέτουμε λίγο λίγο το χλιαρό νερό, κι ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις για να μη μας σβολιάσει η κρέμα.
Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από την φωτιά και προσθέτουμε το κύμινο. Ανακατεύουμε και με σπάτουλα απλώνουμε την κρέμα πάνω στα λαχανικά.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!
clickatlife.gr , chefoulis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου