Παίρνουμε ένα γυάλινο η ξύλινο βαρελάκι 20 λίτρων και το γεμίζουμε μέχρι τη μέση με ξινά οργανικά μήλα (να μην ειναι ψεκασμένα).
Τα μήλα πρέπει να τα κόψουμε σε 8-10 μέρη – μαζί με τα φλούδια και τα κουκούτσια.
Ρίχνουμε εμφιαλωμένο νερό μέχρι να σκεπαστούν τα μήλα ( και όχι μέχρι την πάνω στάθμη του βαρελιού), βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 1 ποτηράκι κονιάκ.
Στο τέλος το κλείνουμε από πάνω με πολλές στρώσεις γάζας (για να αερίζεται) και το αφήνουμε σε ηλιόλουστο μέρος, αλλά προστατευμένο από βροχή, για 2 μήνες.
Μετά από όλο αυτό το διάστημα, το στραγγίζουμε με ένα καλσόν και το ρίχνουμε σε γυάλινα μπουκάλια, βάζοντας τα σε σκιερό μέρος μακριά από υγρασία.
Μην φοβηθείτε αν το μηλόξυδο είναι θολό, ακόμη καλύτερα.
periplanomeno , eatingdisorders.gr , ftiaxno.gr
Τα μήλα πρέπει να τα κόψουμε σε 8-10 μέρη – μαζί με τα φλούδια και τα κουκούτσια.
Ρίχνουμε εμφιαλωμένο νερό μέχρι να σκεπαστούν τα μήλα ( και όχι μέχρι την πάνω στάθμη του βαρελιού), βάζουμε 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη και 1 ποτηράκι κονιάκ.
Στο τέλος το κλείνουμε από πάνω με πολλές στρώσεις γάζας (για να αερίζεται) και το αφήνουμε σε ηλιόλουστο μέρος, αλλά προστατευμένο από βροχή, για 2 μήνες.
Μετά από όλο αυτό το διάστημα, το στραγγίζουμε με ένα καλσόν και το ρίχνουμε σε γυάλινα μπουκάλια, βάζοντας τα σε σκιερό μέρος μακριά από υγρασία.
Μην φοβηθείτε αν το μηλόξυδο είναι θολό, ακόμη καλύτερα.
Καλή σας επιτυχία !!!
periplanomeno , eatingdisorders.gr , ftiaxno.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου