Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 3 Αυγούστου 2015

Μαρμελάδα κουμ κουάτ !!!!



Εύκολη και γρήγορη μαρμελάδα με την υπέροχη γεύση του κουμ κουάτ και το άρωμα κανέλας !!!!

Υλικά:

●► 1 κιλό Κουμ κουάτ
●► 1 κιλό Ζάχαρη
●► 3 ½ φλιτζάνια τσαγιού Νερό
●► ½ τεμ. Λεμόνι τον χυμό του
●► 2 ξυλάκια κανέλας

Εκτέλεση:

Βγάζουμε τις ουρές από τα κουμ κουάτ, τα πλένουμε, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσουν για περίπου 10 -12 λεπτά.

Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε μέσα σε άλλο νερό όπου τα αφήνουμε εκεί μέσα μέχρι την άλλη μέρα για να φύγει η πίκρα τους. Την επόμενη μέρα κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία 2 φορές.

Στην συνέχεια τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Βάζουμε τα κουμ κουάτ στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 3 1/2 φλιτζάνια νερό μαζί με την ζάχαρη κι αφήνουμε να βράσουν για 10-12 λεπτά από το σημείο βρασμού, ενώ προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού τα ξυλάκια κανέλας και τα πολτοποιημένα κουμ κουάτ και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα χωρίς να ανακατεύουμε.

Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε την μαρμελάδα σε ταψάκι και το βάζουμε στον φούρνο στους 150 βαθμούς για 5 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα με την μαρμελάδα.

Στο καπάκι βάζουμε αντικολλητικό χαρτί, ραντισμένο με λίγο κονιάκ, κλείνουμε καλά τα βάζα και τα φυλάμε σε σκοτεινό μέρος.

Διατηρείται περίπου για 5-6 μήνες !!!!!

TIPS: Μπορείτε να την απολαύσετε με βούτυρο σε ψημένες φέτες ψωμιού ή και σε φρυγανιές, ακόμα σε τάρτες και γλυκά, αλλά το θεϊκό είναι να το συνδυάσετε με παγωτό καϊμάκι. Φυσικά το κουμ κουάτ γίνεται και υπέροχο γλυκό κουταλιού.

Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι!!!


chefoulis.gr , sintagespareas.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :