Εύκολη και γρήγορη μαρμελάδα με την υπέροχη γεύση του κουμ κουάτ και το άρωμα κανέλας !!!!
Υλικά:
●► 1 κιλό Κουμ κουάτ
●► 1 κιλό Ζάχαρη
●► 3 ½ φλιτζάνια τσαγιού Νερό
●► ½ τεμ. Λεμόνι τον χυμό του
●► 2 ξυλάκια κανέλας
Εκτέλεση:
Βγάζουμε τις ουρές από τα κουμ κουάτ, τα πλένουμε, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσουν για περίπου 10 -12 λεπτά.
Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε μέσα σε άλλο νερό όπου τα αφήνουμε εκεί μέσα μέχρι την άλλη μέρα για να φύγει η πίκρα τους. Την επόμενη μέρα κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία 2 φορές.
Στην συνέχεια τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Βάζουμε τα κουμ κουάτ στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 3 1/2 φλιτζάνια νερό μαζί με την ζάχαρη κι αφήνουμε να βράσουν για 10-12 λεπτά από το σημείο βρασμού, ενώ προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού τα ξυλάκια κανέλας και τα πολτοποιημένα κουμ κουάτ και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα χωρίς να ανακατεύουμε.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε την μαρμελάδα σε ταψάκι και το βάζουμε στον φούρνο στους 150 βαθμούς για 5 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα με την μαρμελάδα.
Στο καπάκι βάζουμε αντικολλητικό χαρτί, ραντισμένο με λίγο κονιάκ, κλείνουμε καλά τα βάζα και τα φυλάμε σε σκοτεινό μέρος.
Διατηρείται περίπου για 5-6 μήνες !!!!!
TIPS: Μπορείτε να την απολαύσετε με βούτυρο σε ψημένες φέτες ψωμιού ή και σε φρυγανιές, ακόμα σε τάρτες και γλυκά, αλλά το θεϊκό είναι να το συνδυάσετε με παγωτό καϊμάκι. Φυσικά το κουμ κουάτ γίνεται και υπέροχο γλυκό κουταλιού.
chefoulis.gr , sintagespareas.gr
●► 1 κιλό Κουμ κουάτ
●► 1 κιλό Ζάχαρη
●► 3 ½ φλιτζάνια τσαγιού Νερό
●► ½ τεμ. Λεμόνι τον χυμό του
●► 2 ξυλάκια κανέλας
Εκτέλεση:
Βγάζουμε τις ουρές από τα κουμ κουάτ, τα πλένουμε, τα βάζουμε σε κατσαρόλα με αρκετό νερό να βράσουν για περίπου 10 -12 λεπτά.
Τα βγάζουμε από την κατσαρόλα, τα στραγγίζουμε και τα κρυώνουμε μέσα σε άλλο νερό όπου τα αφήνουμε εκεί μέσα μέχρι την άλλη μέρα για να φύγει η πίκρα τους. Την επόμενη μέρα κάνουμε ακριβώς την ίδια διαδικασία 2 φορές.
Στην συνέχεια τα στραγγίζουμε, τα κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τα κουκούτσια. Βάζουμε τα κουμ κουάτ στο μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα 3 1/2 φλιτζάνια νερό μαζί με την ζάχαρη κι αφήνουμε να βράσουν για 10-12 λεπτά από το σημείο βρασμού, ενώ προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού τα ξυλάκια κανέλας και τα πολτοποιημένα κουμ κουάτ και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η μαρμελάδα χωρίς να ανακατεύουμε.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά, αδειάζουμε την μαρμελάδα σε ταψάκι και το βάζουμε στον φούρνο στους 150 βαθμούς για 5 λεπτά μέχρι να απορροφηθούν τα υγρά. Βγάζουμε από τον φούρνο, αφήνουμε να κρυώσει και γεμίζουμε τα αποστειρωμένα βάζα με την μαρμελάδα.
Στο καπάκι βάζουμε αντικολλητικό χαρτί, ραντισμένο με λίγο κονιάκ, κλείνουμε καλά τα βάζα και τα φυλάμε σε σκοτεινό μέρος.
Διατηρείται περίπου για 5-6 μήνες !!!!!
TIPS: Μπορείτε να την απολαύσετε με βούτυρο σε ψημένες φέτες ψωμιού ή και σε φρυγανιές, ακόμα σε τάρτες και γλυκά, αλλά το θεϊκό είναι να το συνδυάσετε με παγωτό καϊμάκι. Φυσικά το κουμ κουάτ γίνεται και υπέροχο γλυκό κουταλιού.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι!!!
chefoulis.gr , sintagespareas.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου