Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Λαχανοντολμάδες με γαρίδα, κουκουνάρι, σταφίδα και σάλτσα λεμονιού !!!



Είναι αλήθεια ότι οι λαχανοντολμάδες είναι φαγητό που όλοι στο μυαλό μας το συνδυάζουμε με κιμά, κατά προτίμηση χοιρινό και πλούσια σάλτσα αυγολέμονο.

Εδώ η συνταγή είναι με γαρίδες και γεμάτη χρώμα από τον σεφ Ξενοφών Κατσιμαγκλή.

Υλικά:

●► 1 λάχανο
●► 150 γρ. ρύζι για γεμιστά
●► 300 γρ. γαρίδες Νο 5
●► 150 γρ. κουκουνάρι
●► 100 γρ. μαύρη σταφίδα
●► 50 γρ. άνηθο (ψιλοκομμένο)
●► 50 γρ. μαϊντανό (ψιλοκομμένο)
●► 150 γρ. πράσο (ψιλοκομμένο)
●► 50 γρ. κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
●► 50 γρ. κρεμμυδάκι (ψιλοκομμένο)
●► 100 ml ούζο
●► 50 ml χυμό λεμονιού
●► 1 κύβο ζωμό κότας
●► 20 γρ. κορν φλάουερ
●► Κόκκοι κόκκινου γερμανικού πιπεριού
●► Αλάτι
●► Πιπέρι

Εκτέλεση:

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια μαζί με το πράσο, το κουκουνάρι, τις σταφίδες και τα σώματα από τις γαρίδες, τις οποίες έχουμε προηγουμένως καθαρίσει και τεμαχίσει σε 3 κομμάτια.

Στη συνέχεια, σβήνουμε με το ούζο και προσθέτουμε 400 ml νερό.

Μόλις τα υλικά πάρουν μια βράση, βάζουμε το ρύζι και αποσύρουμε το σκεύος από τη φωτιά.

Αφήνουμε το ρύζι να φουσκώσει και ρίχνουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι.

Σε μια κατσαρόλα ζεματάμε το λάχανο και όταν κρυώσει ξεκινάμε να τυλίγουμε τα ντολμαδάκια με τη γέμιση που έχουμε ετοιμάσει.

Τοποθετούμε τα ντολμαδάκια σε μια κατσαρόλα με χοντρό πάτο, προσθέτουμε τον ζωμό κότας, νερό (μέχρι να σκεπαστούν τα ντολμαδάκια) και τον χυμό λεμονιού και μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 15 περίπου λεπτά.

Για τη σάλτσα:

Σε ένα κατσαρολάκι, βάζουμε τον ζωμό από τους ντολμάδες και τον δένουμε με το κορν φλάουερ.

Τοποθετούμε τους ντολμάδες σε πιατέλα, περιχύνουμε με τη σάλτσα και γαρνίρουμε με άνηθο και γερμανικό πιπέρι.

Καλή επιτυχία ~ Καλοφάγωτοι να σας είναι !!!


vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :