Οι νηστείες όλο τον χρόνο – αλλά και η Σαρακοστή - καλά κρατούν, νηστεία όμως δε σημαίνει ανοστιά, σημαίνει βάζω τη φαντασία μου να δουλέψει και με απλά μεσογειακά υλικά φτιάχνω πεντανόστιμα πιάτα!
Υλικά:
●► 1 κούπα πλιγούρι ωμό
●► 2 κούπες καυτό νερό
●► 1 κούπα ψιλοκομμένα μανιτάρια
●► 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
●► 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
●► 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
●► 1/2 ματσάκι μαϊντανό
●► 2 -3 κουταλιές σούπας αλεύρι
●► αλάτι πιπέρι
●► ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
●► αλεύρι για αλεύρωμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε το πλιγούρι στο ζεματιστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 20 λεπτά να πιεί το νερό και να φουσκώσει.
Το στύβουμε με τα χέρια μας αν χρειάζεται και το βάζουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.
Αλατοπιπερώνουμε καλά και βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο.
Βγάζουμε από το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα κουταλιά κουταλιά όσο αλεύρι χρειάζεται για να μπορούμε να πλάσουμε τα κεφτεδάκια.
Πλάθουμε κεφτεδάκια και βάζοντας λίγο αλεύρι στην παλάμη μας τα αλευρώνουμε μέχρι να σφίξουν καλά.
Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο και τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει τα πολλά λάδια.
Σερβίρουμε ως συνοδευτικό ή σαν κυρίως με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.
Τους πάει καταπληκτικά μια νηστίσιμη μαγιονέζα. Εγώ έκανα αυτή που περιγράφει ο Δύσπιστος ΕΔΩ
lilaspurplethoughts
●► 1 κούπα πλιγούρι ωμό
●► 2 κούπες καυτό νερό
●► 1 κούπα ψιλοκομμένα μανιτάρια
●► 1 ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
●► 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο στον τρίφτη
●► 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
●► 1/2 ματσάκι μαϊντανό
●► 2 -3 κουταλιές σούπας αλεύρι
●► αλάτι πιπέρι
●► ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
●► αλεύρι για αλεύρωμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε το πλιγούρι στο ζεματιστό νερό, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε για 20 λεπτά να πιεί το νερό και να φουσκώσει.
Το στύβουμε με τα χέρια μας αν χρειάζεται και το βάζουμε σε μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το αλεύρι.
Αλατοπιπερώνουμε καλά και βάζουμε για μια ώρα στο ψυγείο.
Βγάζουμε από το ψυγείο και ρίχνουμε μέσα κουταλιά κουταλιά όσο αλεύρι χρειάζεται για να μπορούμε να πλάσουμε τα κεφτεδάκια.
Πλάθουμε κεφτεδάκια και βάζοντας λίγο αλεύρι στην παλάμη μας τα αλευρώνουμε μέχρι να σφίξουν καλά.
Τα τηγανίζουμε σε μπόλικο ελαιόλαδο και τα βάζουμε πάνω σε απορροφητικό χαρτί να τραβήξει τα πολλά λάδια.
Σερβίρουμε ως συνοδευτικό ή σαν κυρίως με μια μεγάλη πράσινη σαλάτα.
Τους πάει καταπληκτικά μια νηστίσιμη μαγιονέζα. Εγώ έκανα αυτή που περιγράφει ο Δύσπιστος ΕΔΩ
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
lilaspurplethoughts
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου