Καταΐφι με καρύδια κι άρωμα κανέλας ,ένα πανεύκολο και οικονομικό γλυκό, αφράτο, νόστιμο και αρωματικό !!!
Υλικά:
●► 800 γραμ. ξεφτισμένο Καταΐφι
●► 350 γραμ. Καρύδια τριμμένα ελαφρώς
●► 300 γραμ. λιωμένο Βούτυρο
●► 2 κουταλιές σούπας Κανέλα
●► 1 κουταλιά σούπας Άχνη ζάχαρη
Για το σιρόπι
●► 1600 ml Νερό
●► 1500 γραμ. Ζάχαρη
●► ½ από τον χυμό ενός Λεμονιού
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και την λεμονόκουπα που στύψαμε τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να βράσουν για 25-30 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ενώ τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μπλέντερ χτυπάμε λίγο τα καρύδια, προσθέτουμε την κανέλα και την άχνη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ξεφτίζουμε το καταΐφι πολύ καλά και το κόβουμε με ένα μαχαίρι ελαφρώς. Το χωρίζουμε σε δύο μέρη. Λιώνουμε το βούτυρο.
Βρέχουμε καλά το μισό καταΐφι με το μισό λιωμένο βούτυρο μέχρι να υγρανθεί καλά παντού και το τοποθετούμε στην βάση ενός ταψιού ξεφτίζοντας το παράλληλα, προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος.
Πιέζουμε καλά με το χέρι και προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι ανακατεμένο με κανέλα και άχνη ζάχαρη.
Στη συνέχεια βρέχουμε το άλλο μισό καταΐφι με το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά μέχρι να υγρανθεί το καταΐφι και το στρώνουμε πάνω από το καρύδι (δείτε φωτογραφικό υλικό παρακάτω).
Πιέζουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 190 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει πολύ καλά πάνω και κάτω (καλό είναι μόλις ροδίσει από πάνω να το αναποδογυρίσουμε ώστε να ροδίσει κι από την κάτω μεριά).
Βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και ξεκινάμε να το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι έτσι όπως είναι ζεστό.
Αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι, στολίζουμε με καρύδια κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
clickatlife.gr , chefoulis.gr
●► 800 γραμ. ξεφτισμένο Καταΐφι
●► 350 γραμ. Καρύδια τριμμένα ελαφρώς
●► 300 γραμ. λιωμένο Βούτυρο
●► 2 κουταλιές σούπας Κανέλα
●► 1 κουταλιά σούπας Άχνη ζάχαρη
Για το σιρόπι
●► 1600 ml Νερό
●► 1500 γραμ. Ζάχαρη
●► ½ από τον χυμό ενός Λεμονιού
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το νερό με την ζάχαρη και την λεμονόκουπα που στύψαμε τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να βράσουν για 25-30 λεπτά σε δυνατή φωτιά, ενώ τα τελευταία 5 λεπτά προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού κι αφήνουμε να κρυώσει.
Στο μπλέντερ χτυπάμε λίγο τα καρύδια, προσθέτουμε την κανέλα και την άχνη ζάχαρη, τα ανακατεύουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
Ξεφτίζουμε το καταΐφι πολύ καλά και το κόβουμε με ένα μαχαίρι ελαφρώς. Το χωρίζουμε σε δύο μέρη. Λιώνουμε το βούτυρο.
Βρέχουμε καλά το μισό καταΐφι με το μισό λιωμένο βούτυρο μέχρι να υγρανθεί καλά παντού και το τοποθετούμε στην βάση ενός ταψιού ξεφτίζοντας το παράλληλα, προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος.
Πιέζουμε καλά με το χέρι και προσθέτουμε το τριμμένο καρύδι ανακατεμένο με κανέλα και άχνη ζάχαρη.
Στη συνέχεια βρέχουμε το άλλο μισό καταΐφι με το υπόλοιπο βούτυρο, ανακατεύουμε καλά μέχρι να υγρανθεί το καταΐφι και το στρώνουμε πάνω από το καρύδι (δείτε φωτογραφικό υλικό παρακάτω).
Πιέζουμε καλά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40-45 λεπτά στους 190 βαθμούς (ανάλογα τον φούρνο μας) μέχρι να ροδίσει πολύ καλά πάνω και κάτω (καλό είναι μόλις ροδίσει από πάνω να το αναποδογυρίσουμε ώστε να ροδίσει κι από την κάτω μεριά).
Βγάζουμε από τον φούρνο, κόβουμε σε κομμάτια και ξεκινάμε να το σιροπιάζουμε με το κρύο σιρόπι έτσι όπως είναι ζεστό.
Αφήνουμε να τραβήξει όλο το σιρόπι, στολίζουμε με καρύδια κι είναι έτοιμο να το απολαύσουμε.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!
clickatlife.gr , chefoulis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου