Ένα γλυκό πανεύκολο, νηστίσιμο και πολύ πολύ νόστιμο !!!
Υλικά:
●► 100 γραμ. Φυτικό βούτυρο
●► 30 γραμ. Κακάο
●► 20 γραμ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
●► 80 γραμ. Άχνη ζάχαρη
●► 100 γραμ. Φρυγανιά τριμμένη ή φουντούκι
●► 80 ml Χυμός ανανά
●► 1 φακελάκι Ζέλε ανανά χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε ελαφρώς το βούτυρο και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την σοκολάτα μαζί με το κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε τον χυμό ανανά και σταδιακά την τριμμένη φρυγανιά (ή το φουντούκι), ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα απαλό μείγμα όχι πηκτό.
Αφήνουμε στην άκρη κι ετοιμάζουμε το ζελέ διαλύοντας σε 300 ml ζεστό νερό και άλλα 200 ml παγωμένο νερό. Σε φόρμα μεγάλη ή σε φορμάκια τοποθετούμε μεμβράνη και βάζουμε το μισό μείγμα.
Αδειάζουμε όλο το ζελέ από πάνω κι αφήνουμε να δέσει καλά στο ψυγείο. Τέλος σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και το αφήνουμε για 2 – 3 ώρες. Είναι έτοιμο να το ξεφορμάρουμε και να το απολαύσουμε.
chefoulis.gr
●► 100 γραμ. Φυτικό βούτυρο
●► 30 γραμ. Κακάο
●► 20 γραμ. Κουβερτούρα ΓΙΩΤΗΣ
●► 80 γραμ. Άχνη ζάχαρη
●► 100 γραμ. Φρυγανιά τριμμένη ή φουντούκι
●► 80 ml Χυμός ανανά
●► 1 φακελάκι Ζέλε ανανά χωρίς ζάχαρη
Εκτέλεση:
Σε ένα κατσαρολάκι λιώνουμε ελαφρώς το βούτυρο και προσθέτουμε την άχνη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε την σοκολάτα μαζί με το κακάο. Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσουν και κατεβάζουμε από την φωτιά.
Προσθέτουμε τον χυμό ανανά και σταδιακά την τριμμένη φρυγανιά (ή το φουντούκι), ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα απαλό μείγμα όχι πηκτό.
Αφήνουμε στην άκρη κι ετοιμάζουμε το ζελέ διαλύοντας σε 300 ml ζεστό νερό και άλλα 200 ml παγωμένο νερό. Σε φόρμα μεγάλη ή σε φορμάκια τοποθετούμε μεμβράνη και βάζουμε το μισό μείγμα.
Αδειάζουμε όλο το ζελέ από πάνω κι αφήνουμε να δέσει καλά στο ψυγείο. Τέλος σκεπάζουμε με το υπόλοιπο μείγμα και το αφήνουμε για 2 – 3 ώρες. Είναι έτοιμο να το ξεφορμάρουμε και να το απολαύσουμε.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!
chefoulis.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου