Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 7 Σεπτεμβρίου 2015

Κεφτεδάκια γαλοπούλας με σάλτσα μουστάρδας και αρωματικό ρύζι !!



Τα κεφτεδάκια γαλοπούλας είναι εξίσου νόστιμα με τα μοσχαρίσια κι αξίζει να τα εντάξεις στη διατροφή σου! Η δε σάλτσα μουστάρδας απογειώνει το πιάτο!

Υλικά   [ για 4 - 5 μερίδες ]

Για τα κεφτεδάκια (περίπου 20 τεμάχια)

●► 600 γρ. κρύος κιμάς από μπούτι γαλοπούλας* ή κοτόπουλου, χωρίς τις πέτσες που είναι λιπαρές, περασμένος μία φορά από τη μηχανή στο ψιλό κόσκινο
●► 1 γεμάτη κουτ. σούπας σκόνη κάρι
●► 2 αυγά, προτιμάμε βιολογικά
●► 3 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
●► 1 κουτ. σούπας ούζο
●► 1 κουτ. γλυκού ξερό εστραγκόν ή δυόσμος
●► 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
●► 1/2 φλιτζ. τσαγιού φρυγανιά τριμμένη
●► 1 κοφτή κουτ. σούπας αλάτι
●► μαύρο πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για τη σάλτσα μουστάρδας

●► 3 κουτ. σούπας μουστάρδα Dijon
●► 2 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
●► 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
●► 1/2 κουτ. γλυκού ρίγανη ξερή

Για το αρωματικό ρύζι

●► 1 ½ φλιτζ. τσαγιού ρύζι μπασμάτι ή άλλο σπυρωτό
●► 1 μικρό ξυλάκι κανέλας
●► 1 καρφάκι γαρίφαλο
●► 1 φύλλο δάφνης
●► 1 κουτ. γλυκού αλάτι
●► 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι
●► 1 κουτ. σούπας βούτυρο ή ελαιόλαδο

Εκτέλεση

Κεφτεδάκια: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220° C. Ζυμώνουμε καλά όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια σε μια λεκάνη, πλάθουμε μέτριους κεφτέδες (όχι απαραίτητα με ομοιόμορφο σχήμα) και τους βάζουμε σε ένα λαδωμένο ταψί. Τους ψήνουμε για 7 λεπτά από τη μία πλευρά και 5 λεπτά από την άλλη ή τους βάζουμε στο γκριλ και τους ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν.

Αρωματικό ρύζι: Σε μια μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε 3½ φλιτζάνια νερό, την κανέλα, το γαρίφαλο, τη δάφνη και το αλατοπίπερο. Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά και, όταν κοχλάσει το νερό, ρίχνουμε το ρύζι, χαμηλώνουμε τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 15 λεπτά ή για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία του ρυζιού. Πετάμε το ξύλο κανέλας, το γαρίφαλο και τη δάφνη.

Σάλτσα: Σε ένα βαζάκι με βιδωτό καπάκι, βάζουμε τα υλικά της σάλτσας και τα χτυπάμε καλά μέχρι να προκύψει μια ομοιογενής σάλτσα. Για να σερβίρουμε, ρίχνουμε το βούτυρο ή το λάδι στο ζεστό ρύζι, ανακατεύουμε και το μοιράζουμε στα πιάτα. Συμπληρώνουμε με τα κεφτεδάκια και συνοδεύουμε με τη σάλτσα, σερβιρισμένη σε μπολάκι, για να βάλουμε όσο επιθυμούμε

Συνοδεύουμε με Mια παγωμένη μπίρα lager !!!!!

Συμβουλές:

●► Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και κιμά γαλοπούλας από στήθος ή ανάμεικτο, αλλά τότε θα ψήσουμε τα κεφτεδάκια λιγότερο για να μη στεγνώσουν. Ο κιμάς γαλοπούλας κολλάει στα χέρια, γι' αυτό πρέπει να χρησιμοποιηθεί όσο το δυνατόν πιο κρύος, κατ’ ευθείαν από το ψυγείο. Γι' αυτόν το λόγο, μπορούμε να βάλουμε τριμμένο πάγο στο μείγμα, περίπου 1/2 φλιτζάνι.

●► Αν δεν μας αρέσει το κάρι, το αντικαθιστούμε με ένα φρέσκο μεσογειακό μυρωδικό που ταιριάζει πολύ σε αυτή την παρασκευή, τον μάραθο - θα χρειαστούμε τα φύλλα και τα τρυφερά κοτσάνια από 1/2 ματσάκι, τα οποία θα ψιλοκόψουμε.

Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!


gastronomos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :