Όλες οι γεύσεις του καλοκαιριού σε μια μπουκιά !!!
Υλικά:
●► 2 μελιτζάνες φλάσκες
●► 250 γραμμάρια ανθότυρο
●► 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
●► 2-3 σκελίδες σκόρδο
●► 1 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο, φρέσκο δυόσμο
●► Αλάτι, πιπέρι
●► 2 αυγά χτυπημένα με λίγο γάλα για το πανάρισμα
●► Αλεύρι
●► Φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για 20 λεπτά.
Τις ξεπλένουμε τις αλείφουμε με λάδι και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
Στο μεταξύ σε μπολάκι πατάμε καλά το ανθότυρο με πιρούνι να λιώσει.
Ρίχνουμε το σκόρδο αφού το λιώσουμε με την πρέσα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να γίνει το μείγμα σαν αλοιφή.
Αν χρειαστεί κι άλλο γιαούρτι προσθέτουμε. Ρίχνουμε και τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο, απλώνουμε λίγο από το μείγμα πάνω τους τις διπλώνουμε προσεκτικά και τις πιάνουμε με οδοντογλυφίδα.
Τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και στο τέλος από την φρυγανιά.
Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
Εναλλακτικά τις ψήνουμε στον φούρνο σε καλά λαδωμένο ταψάκι.
Ένα μεζεδάκι για τα τελευταία βραδάκια στην βεράντα με μπυρίτσα και καλή παρέα !!!!
lilaspurplethoughts
●► 2 μελιτζάνες φλάσκες
●► 250 γραμμάρια ανθότυρο
●► 4 κουταλιές της σούπας γιαούρτι στραγγιστό
●► 2-3 σκελίδες σκόρδο
●► 1 φλιτζανάκι του καφέ ψιλοκομμένο, φρέσκο δυόσμο
●► Αλάτι, πιπέρι
●► 2 αυγά χτυπημένα με λίγο γάλα για το πανάρισμα
●► Αλεύρι
●► Φρυγανιά τριμμένη
Εκτέλεση:
Κόβουμε τις μελιτζάνες σε λεπτές φέτες, τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε στο σουρωτήρι για 20 λεπτά.
Τις ξεπλένουμε τις αλείφουμε με λάδι και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν.
Στο μεταξύ σε μπολάκι πατάμε καλά το ανθότυρο με πιρούνι να λιώσει.
Ρίχνουμε το σκόρδο αφού το λιώσουμε με την πρέσα και το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά να γίνει το μείγμα σαν αλοιφή.
Αν χρειαστεί κι άλλο γιαούρτι προσθέτουμε. Ρίχνουμε και τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και δοκιμάζουμε.
Βγάζουμε τις μελιτζάνες από το φούρνο, απλώνουμε λίγο από το μείγμα πάνω τους τις διπλώνουμε προσεκτικά και τις πιάνουμε με οδοντογλυφίδα.
Τις περνάμε πρώτα από το αλεύρι, μετά από το αυγό και στο τέλος από την φρυγανιά.
Τις τηγανίζουμε σε μπόλικο καυτό λάδι μέχρι να ροδοκοκκινίσουν.
Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν τα περιττά λάδια.
Εναλλακτικά τις ψήνουμε στον φούρνο σε καλά λαδωμένο ταψάκι.
Ένα μεζεδάκι για τα τελευταία βραδάκια στην βεράντα με μπυρίτσα και καλή παρέα !!!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
lilaspurplethoughts
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου