Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Πανεύκολο Kέϊκ Lamington
με επικάλυψη σοκολάτας-ινδοκάρυδου !!!



Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο Lamington κέικ !!!

Ένα απλό κέικ βανίλιας, που ετοιμάζετε στα γρήγορα με απλά υλικά, που το απογειώνει η επικάλυψη σοκολάτας και ινδοκάρυδου.

Υλικά:   [ Μερίδες: 8 μικρά κομμάτια ]

Για το κέικ:

•► 190 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
•► 220 γρ. ζάχαρη άχνη
•► 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
•► 3 αυγά
•► 350 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, κοσκινισμένο
•► 1 κοφτό κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
•► 250 ml γάλα

Για την επικάλυψη σοκολάτας-ινδοκάρυδου:

•► 220 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
•► 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης 36% λιπαρά
•► 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
•► 1 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο

Εκτέλεση:

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 170 βαθμούς και βουτυρώνετε ένα τετράγωνο ταψί 20 εκ.

Για το κέϊκ: Βάζετε σε μπολ το βούτυρο και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ για 2 λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μείγμα. Προσθέτετε το 1 κ.γ. βανίλιας και τα αυγά, σταδιακά, ένα, ένα, συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθούν.

Ανακατεύετε το μπέϊκιν πάουντερ με το αλεύρι και το προσθέτετε εναλλάξ με το γάλα [σε 3 παρτίδες, 1/3 των ποσοτήτων τη φορά], συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και το ψήνετε στο προθερμασμένο φούρνο για 55-60 λεπτά. Κάντε το πείραμα με το καλαμάκι από σουβλάκι και αν βγεί στεγνό το κέϊκ είναι έτοιμο.

Βγάζετε το κέϊκ από το φούρνο και το αφήνετε στο ταψί για 8 λεπτά περίπου να “ξεκουραστεί”. Το ξεφορμάρετε μετά σε σχάρα και το αφήνετε να κρυώσει εντελώς.

Για την επικάλυψη σοκολάτας-ινδοκάρυδου: Λιώνετε σε μπεν μαρί τη σοκολάτα με τη κρέμα γάλακτος και το 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύοντας μέχρι να έχετε μια λεία σοκολατένια κρέμα.

Τη κατεβάζετε από την φωτιά, την αφήνετε σε θερμοκρασία δωματίου, για 20 λεπτά περίπου να πήξει ελαφρώς, ανακατεύοντάς την ανά διαστήματα για να μην κάνει κρούστα.

Στρώνετε το σοκολατένιο μείγμα στη κορυφή και τις 4 πλευρές του κρύου πλέον κέϊκ. Πασπαλίζετε με το ινδοκάρυδο όλες τις αλειμμένες με κρέμα επιφάνειες, πιέζοντας ελαφρώς με το χέρι σας το ινδοκάρυδο πάνω στη σοκολάτα να “κολλήσει”. Το κόβετε σε 8 μικρά κομμάτια και σερβίρετε !!!!!

Προαιρετικά: μπορείτε όταν κρυώσει το κέϊκ σας, να το κόψετε οριζόντια σε 2 ίσα μέρη, να κάνετε διπλή δόση κρέμας σοκολάτας και να στρώσετε με τη μια δόση στο κάτω μέρος του κέϊκ. Το σκεπάζετε, πιέζοντάς το ελαφρώς και συνεχίζετε τη διαδικασία επικάλυψης όλου του κέϊκ.



Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!


sintayes.gr