Ροδοψημένη και λαχταριστή !!!
Μια εύκολη και γρήγορη συνταγή για μια πεντανόστιμη μανιταρόπιτα που θα σας κάνει να γλείφετε και το ταψί !!!
Υλικά:
•► 1 πακέτο ζύμη κουρού
•► 2 κ.σ. ελαιόλαδο
•► 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
•► 800 γρ. μανιτάρια κονσέρβας
•► ½ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► αλάτι, πιπέρι
•► 4 αβγά
•► 1 κούπα κρέμα γάλακτος light
•► 3 κούπες διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο με τα μανιτάρια για λίγο.
Προσθέτουμε το μαϊντανό αλάτι και πιπέρι.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με την κρέμα και κρατάμε από αυτό το μίγμα 1/2 της κούπας.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα μαζί με τα τριμμένα τυριά στα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
Σε ταψάκι 33x27 εκ. απλώνουμε το ένα από τα 2 φύλλα κουρού του πακέτου.
Αδειάζουμε επάνω τη γέμιση και απλώνουμε να πάει παντού.
Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο και χαράζουμε την πίτα.
Περιχύνουμε με το μίγμα της κρέμας που κρατήσαμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω κάτω, ώσπου να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.
Σημείωση: Η πίτα γίνεται πολύ ωραία και αν αντί για φύλλο κουρού χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα εμπορίου ή ακόμη και σπιτική.
magyreuontas
•► 1 πακέτο ζύμη κουρού
•► 2 κ.σ. ελαιόλαδο
•► 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
•► 800 γρ. μανιτάρια κονσέρβας
•► ½ κούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► αλάτι, πιπέρι
•► 4 αβγά
•► 1 κούπα κρέμα γάλακτος light
•► 3 κούπες διάφορα κίτρινα τυριά τριμμένα
Εκτέλεση:
Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο με τα μανιτάρια για λίγο.
Προσθέτουμε το μαϊντανό αλάτι και πιπέρι.
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μίγμα να κρυώσει.
Χτυπάμε σε μπολ τα αβγά με την κρέμα και κρατάμε από αυτό το μίγμα 1/2 της κούπας.
Ρίχνουμε το υπόλοιπο μίγμα μαζί με τα τριμμένα τυριά στα μανιτάρια και ανακατεύουμε.
Σε ταψάκι 33x27 εκ. απλώνουμε το ένα από τα 2 φύλλα κουρού του πακέτου.
Αδειάζουμε επάνω τη γέμιση και απλώνουμε να πάει παντού.
Σκεπάζουμε με το 2ο φύλλο και χαράζουμε την πίτα.
Περιχύνουμε με το μίγμα της κρέμας που κρατήσαμε.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C,με αντιστάσεις πάνω κάτω, ώσπου να ροδίσει όμορφα η επιφάνεια.
Σημείωση: Η πίτα γίνεται πολύ ωραία και αν αντί για φύλλο κουρού χρησιμοποιήσουμε σφολιάτα εμπορίου ή ακόμη και σπιτική.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!
magyreuontas
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου