Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Ομελέτα με πράσα και καπνιστό τυρί !!!



Έχετε δοκιμάσει ομελέτα με πράσα, κόκκινη πιπεριά και καπνιστό τυρί αρωματισμένα με εστραγκόν;;; Το ίδιο αυτό πιάτο παίρνει μιαν άλλη διάσταση ...λίγο πιο γκουρμέ !!!

Εάν όχι... εγώ γι αυτό είμαι εδώ... για να σας προτείνω αυτόν τον μοναδικό συνδυασμό που θα σας χορτάσει και θα σας κάνει να ...αφήνετε επιφωνήματα γευστικής ικανοποίησης !!!

Υλικά:   [ για 2 άτομα ]

•► 4 μεγάλα αυγά
•► 100 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος light
•► 2 κ. σ. γιαούρτι
•► 1 πράσο κομμένο σε μικρά κομμάτια (το λευκό και το πράσινο μέρος)
•► 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
•► 1 πιπεριά κόκκινη σε καρεδάκια
•► 100 γρ. καπνιστό τυρί Μετσοβόνε (ή άλλο της αρεσκείας μας) τριμμένο
•► 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
•► 1 πρέζα εστραγκόν (ταιριάζει απίστευτα με τα πράσα!!)
•► Αλάτι και πιπέρι
•► 2 κ. σ. ελαιόλαδο

Διαδικασία:

Σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο.

Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά να σοταριστούν για να μαραθούν καλά. **

Ύστερα, προσθέτουμε και την κόκκινη πιπεριά και την αφήνουμε κι αυτή για 1 λεπτό περίπου να μαραθεί ελαφρώς.
Πασπαλίζουμε με το εστραγκόν, αλάτι και πιπέρι.

Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα (ή την κρέμα γάλακτος) και τα χτυπάμε με το σύρμα (αυγοδάρτη) μέχρι να αφρίσουν.

Προσθέτουμε και τα τριμμένα τυριά.

Ρίχνουμε το μίγμα αυτό επάνω στα λαχανικά και προσθέτουμε (εάν θέλουμε) ένα μικρό κομματάκι βούτυρο ή μαργαρίνη για να διευκολύνουμε το ψήσιμο.

Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί σε σιγανή φωτιά και μόλις πάρει το γνωστό χρυσόξανθο χρώμα την αδειάζουμε σε ένα πιάτο.

Αναποδογυρίζουμε το τηγάνι μας επάνω στο πιάτο και κρατώντας και τα δύο μαζί φέρνουμε το τηγάνι κάτω και το πιάτο από πάνω.

Έτσι, η ομελέτα είναι στο τηγάνι και πάλι αλλά από την άλλη πλευρά.

Φυσικά, μόλις ετοιμασθεί την σερβίρουμε και τη συνοδεύουμε (προαιρετικά) με λίγη ντομάτα αν και τρώγεται υπέροχα και σκέτη!!

Tips:

**
  Στο σημείο αυτό χρειάζεται να γνωρίζουμε το εξής:

1)… Εάν τα πράσα και τα κρεμμυδάκια έχουν ήδη μπει στην κατάψυξη δεν χρειάζεται να προσθέσουμε καθόλου νερό για να βράσουν λίγο μια και έχουν ήδη όπως τα βγάζουμε από την κατάψυξη χωρίς να τα αποψύξουμε.

Εάν όμως είναι φρέσκα, τότε αφού σοταριστούν για 3 λεπτά περίπου προσθέτουμε 150 ml νερό προκειμένου να βράσουν λίγο και να μην "κρατάνε στο δόντι" εκτός κι αν τα θέλουμε λίγο πιο ...ζωντανά. Έτσι κι αλλιώς με την ομελέτα θα μαγειρευτούν κανονικά.

2)… Φυσικά, εάν δεν θέλουμε τηγανιτή την ομελέτα μπορούμε, αφού σοτάρουμε τα λαχανικά μας, να τα μεταφέρουμε σε ταψάκι και ακολουθώντας την ίδια ακριβώς διαδικασία να τη βάλουμε να ψηθεί στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει.




Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


tantekiki

Δεν υπάρχουν σχόλια :