Έχετε δοκιμάσει ομελέτα με πράσα, κόκκινη πιπεριά και καπνιστό τυρί αρωματισμένα με εστραγκόν;;; Το ίδιο αυτό πιάτο παίρνει μιαν άλλη διάσταση ...λίγο πιο γκουρμέ !!!
Εάν όχι... εγώ γι αυτό είμαι εδώ... για να σας προτείνω αυτόν τον μοναδικό συνδυασμό που θα σας χορτάσει και θα σας κάνει να ...αφήνετε επιφωνήματα γευστικής ικανοποίησης !!!
Υλικά:   [ για 2 άτομα ]
•► 4 μεγάλα αυγά
•► 100 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος light
•► 2 κ. σ. γιαούρτι
•► 1 πράσο κομμένο σε μικρά κομμάτια (το λευκό και το πράσινο μέρος)
•► 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
•► 1 πιπεριά κόκκινη σε καρεδάκια
•► 100 γρ. καπνιστό τυρί Μετσοβόνε (ή άλλο της αρεσκείας μας) τριμμένο
•► 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
•► 1 πρέζα εστραγκόν (ταιριάζει απίστευτα με τα πράσα!!)
•► Αλάτι και πιπέρι
•► 2 κ. σ. ελαιόλαδο
Διαδικασία:
Σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο.
Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά να σοταριστούν για να μαραθούν καλά. **
Ύστερα, προσθέτουμε και την κόκκινη πιπεριά και την αφήνουμε κι αυτή για 1 λεπτό περίπου να μαραθεί ελαφρώς.
Πασπαλίζουμε με το εστραγκόν, αλάτι και πιπέρι.
Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα (ή την κρέμα γάλακτος) και τα χτυπάμε με το σύρμα (αυγοδάρτη) μέχρι να αφρίσουν.
Προσθέτουμε και τα τριμμένα τυριά.
Ρίχνουμε το μίγμα αυτό επάνω στα λαχανικά και προσθέτουμε (εάν θέλουμε) ένα μικρό κομματάκι βούτυρο ή μαργαρίνη για να διευκολύνουμε το ψήσιμο.
Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί σε σιγανή φωτιά και μόλις πάρει το γνωστό χρυσόξανθο χρώμα την αδειάζουμε σε ένα πιάτο.
Αναποδογυρίζουμε το τηγάνι μας επάνω στο πιάτο και κρατώντας και τα δύο μαζί φέρνουμε το τηγάνι κάτω και το πιάτο από πάνω.
Έτσι, η ομελέτα είναι στο τηγάνι και πάλι αλλά από την άλλη πλευρά.
Φυσικά, μόλις ετοιμασθεί την σερβίρουμε και τη συνοδεύουμε (προαιρετικά) με λίγη ντομάτα αν και τρώγεται υπέροχα και σκέτη!!
Tips:
**   Στο σημείο αυτό χρειάζεται να γνωρίζουμε το εξής:
1)… Εάν τα πράσα και τα κρεμμυδάκια έχουν ήδη μπει στην κατάψυξη δεν χρειάζεται να προσθέσουμε καθόλου νερό για να βράσουν λίγο μια και έχουν ήδη όπως τα βγάζουμε από την κατάψυξη χωρίς να τα αποψύξουμε.
Εάν όμως είναι φρέσκα, τότε αφού σοταριστούν για 3 λεπτά περίπου προσθέτουμε 150 ml νερό προκειμένου να βράσουν λίγο και να μην "κρατάνε στο δόντι" εκτός κι αν τα θέλουμε λίγο πιο ...ζωντανά. Έτσι κι αλλιώς με την ομελέτα θα μαγειρευτούν κανονικά.
2)… Φυσικά, εάν δεν θέλουμε τηγανιτή την ομελέτα μπορούμε, αφού σοτάρουμε τα λαχανικά μας, να τα μεταφέρουμε σε ταψάκι και ακολουθώντας την ίδια ακριβώς διαδικασία να τη βάλουμε να ψηθεί στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
tantekiki
•► 4 μεγάλα αυγά
•► 100 ml γάλα ή κρέμα γάλακτος light
•► 2 κ. σ. γιαούρτι
•► 1 πράσο κομμένο σε μικρά κομμάτια (το λευκό και το πράσινο μέρος)
•► 2 κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
•► 1 πιπεριά κόκκινη σε καρεδάκια
•► 100 γρ. καπνιστό τυρί Μετσοβόνε (ή άλλο της αρεσκείας μας) τριμμένο
•► 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
•► 1 πρέζα εστραγκόν (ταιριάζει απίστευτα με τα πράσα!!)
•► Αλάτι και πιπέρι
•► 2 κ. σ. ελαιόλαδο
Διαδικασία:
Σε ένα βαθύ, αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε το ελαιόλαδο.
Μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια και τα αφήνουμε για 4-5 λεπτά να σοταριστούν για να μαραθούν καλά. **
Ύστερα, προσθέτουμε και την κόκκινη πιπεριά και την αφήνουμε κι αυτή για 1 λεπτό περίπου να μαραθεί ελαφρώς.
Πασπαλίζουμε με το εστραγκόν, αλάτι και πιπέρι.
Εν τω μεταξύ σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά, το γιαούρτι, το γάλα (ή την κρέμα γάλακτος) και τα χτυπάμε με το σύρμα (αυγοδάρτη) μέχρι να αφρίσουν.
Προσθέτουμε και τα τριμμένα τυριά.
Ρίχνουμε το μίγμα αυτό επάνω στα λαχανικά και προσθέτουμε (εάν θέλουμε) ένα μικρό κομματάκι βούτυρο ή μαργαρίνη για να διευκολύνουμε το ψήσιμο.
Αφήνουμε την ομελέτα να ψηθεί σε σιγανή φωτιά και μόλις πάρει το γνωστό χρυσόξανθο χρώμα την αδειάζουμε σε ένα πιάτο.
Αναποδογυρίζουμε το τηγάνι μας επάνω στο πιάτο και κρατώντας και τα δύο μαζί φέρνουμε το τηγάνι κάτω και το πιάτο από πάνω.
Έτσι, η ομελέτα είναι στο τηγάνι και πάλι αλλά από την άλλη πλευρά.
Φυσικά, μόλις ετοιμασθεί την σερβίρουμε και τη συνοδεύουμε (προαιρετικά) με λίγη ντομάτα αν και τρώγεται υπέροχα και σκέτη!!
Tips:
**   Στο σημείο αυτό χρειάζεται να γνωρίζουμε το εξής:
1)… Εάν τα πράσα και τα κρεμμυδάκια έχουν ήδη μπει στην κατάψυξη δεν χρειάζεται να προσθέσουμε καθόλου νερό για να βράσουν λίγο μια και έχουν ήδη όπως τα βγάζουμε από την κατάψυξη χωρίς να τα αποψύξουμε.
Εάν όμως είναι φρέσκα, τότε αφού σοταριστούν για 3 λεπτά περίπου προσθέτουμε 150 ml νερό προκειμένου να βράσουν λίγο και να μην "κρατάνε στο δόντι" εκτός κι αν τα θέλουμε λίγο πιο ...ζωντανά. Έτσι κι αλλιώς με την ομελέτα θα μαγειρευτούν κανονικά.
2)… Φυσικά, εάν δεν θέλουμε τηγανιτή την ομελέτα μπορούμε, αφού σοτάρουμε τα λαχανικά μας, να τα μεταφέρουμε σε ταψάκι και ακολουθώντας την ίδια ακριβώς διαδικασία να τη βάλουμε να ψηθεί στο φούρνο μέχρι να ροδοκοκκινήσει.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
tantekiki
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου