Τί θα λέγατε για ένα πιάτο νόστιμο, πλούσιο αν και καθόλου παράξενο;
Σνίτσελ θα απολαύσουμε σήμερα... σνίτσελ με ντομάτα, πιπεριά, μανιτάρια και τυρί τριμμένο. Ένα πιάτο που το απολαμβάνουν ευχαρίστως μικροί και μεγάλοι και που επειδή είναι ψημένο στο φούρνο γίνεται ακόμα πιο νόστιμο.
Κάθε καλοφαγάς που σέβεται τον εαυτό του έχει δοκιμάσει τουλάχιστον μια φορά σνίτσελ... δεν συμφωνείτε;;
Το πρώτο μου σνίτσελ ήταν απλό, τηγανιτό παρέα με τηγανιτές πατάτες που ήταν οι αγαπημένες μου. Τα επόμενα άρχισαν να παίρνουν πολλές και διάφορες μορφές!
Άλλοτε τηγανιτά, άλλοτε ψητά, με κρέμα γάλακτος, με μανιτάρια, με ρύζι , με κατακόκκινη ντοματένια σάλτσα ποτέ ένα σνίτσελ δεν με απογοήτευσε, ακόμα κι όταν επρόκειτο για σνίτσελ κοτόπουλου.
Δοκιμάζοντας αυτή την εκδοχή που είναι απλή και οφείλεται στη μικρή μας Βασιλική και την απέχθειά της για τις ντομάτες αλλά και στη δική μας εμμονή να φάει ντομάτες για μια ακόμα φορά δεν απογοητεύθηκα. Γίνεται πεντανόστιμο και σε μόλις 30 λεπτά έχεις μπροστά σου μια πραγματική λιχουδιά!
Υλικά:   [ για 4 άτομα ]
•► 4 μεγάλα σνίτσελ χοιρινά, έτοιμα παναρισμένα **
•► 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
•► 1 μέτρια πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
•► 500 γρ. άσπρα μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
•► 200 γρ. μοτσαρέλα (για πίτσα), χοντροτριμμένη
•► 8 κ.σ. ελαιόλαδο (4 κ.σ. για το ταψί + 4 κ.σ. για τα σνίτσελ)
•► Αλάτι - Πιπέρι - Σκόνη μουστάρδας
Διαδικασία:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Καλύπτουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ρίχνουμε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και τοποθετούμε πρώτα τα σνίτσελ.
Γύρω γύρω βάζουμε τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε επάνω στα μανιτάρια (όχι επάνω στα σνίτσελ) μισό φλιτζάνι νερό.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγη σκόνη μουστάρδας.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.
Αφού περάσει αυτός ο χρόνος, γυρίζουμε τον φούρνο στον αέρα και πάνω-κάτω αντιστάσεις και τον χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
Τοποθετούμε επάνω στα σνίτσελ μερικές φέτες ντομάτας και πιπεριάς.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 20-25 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έχουν ψηθεί κι έχουν αποκτήσει ένα ωραίο καστανόξανθο χρώμα.
Βγάζουμε και πάλι το ταψί από το φούρνο και ισομοιράζουμε επάνω στα σνίτσελ τη μοτσαρέλα.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 7-8 λεπτά έτσι ώστε να λιώσει η μοτσαρέλα χωρίς όμως να καεί.
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές και λεμόνι.
TIPS:
**   Εάν πανάρουμε εμείς τα σνίτσελ, πρώτα τα χτυπάμε και μετά τα αλευρώνουμε, τα περνάμε από αυγό χτυπημένο και μετά από φρυγανιά ανακατεμένη με σκόνη μουστάρδας, αλάτι και πιπέρι.
tantekiki
•► 4 μεγάλα σνίτσελ χοιρινά, έτοιμα παναρισμένα **
•► 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
•► 1 μέτρια πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
•► 500 γρ. άσπρα μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
•► 200 γρ. μοτσαρέλα (για πίτσα), χοντροτριμμένη
•► 8 κ.σ. ελαιόλαδο (4 κ.σ. για το ταψί + 4 κ.σ. για τα σνίτσελ)
•► Αλάτι - Πιπέρι - Σκόνη μουστάρδας
Διαδικασία:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Καλύπτουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
Ρίχνουμε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και τοποθετούμε πρώτα τα σνίτσελ.
Γύρω γύρω βάζουμε τα μανιτάρια.
Προσθέτουμε επάνω στα μανιτάρια (όχι επάνω στα σνίτσελ) μισό φλιτζάνι νερό.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγη σκόνη μουστάρδας.
Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.
Αφού περάσει αυτός ο χρόνος, γυρίζουμε τον φούρνο στον αέρα και πάνω-κάτω αντιστάσεις και τον χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου.
Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
Τοποθετούμε επάνω στα σνίτσελ μερικές φέτες ντομάτας και πιπεριάς.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 20-25 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έχουν ψηθεί κι έχουν αποκτήσει ένα ωραίο καστανόξανθο χρώμα.
Βγάζουμε και πάλι το ταψί από το φούρνο και ισομοιράζουμε επάνω στα σνίτσελ τη μοτσαρέλα.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 7-8 λεπτά έτσι ώστε να λιώσει η μοτσαρέλα χωρίς όμως να καεί.
Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές και λεμόνι.
TIPS:
**   Εάν πανάρουμε εμείς τα σνίτσελ, πρώτα τα χτυπάμε και μετά τα αλευρώνουμε, τα περνάμε από αυγό χτυπημένο και μετά από φρυγανιά ανακατεμένη με σκόνη μουστάρδας, αλάτι και πιπέρι.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
tantekiki
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου