Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2015

Σνίτσελ φούρνου με μοτσαρέλα...
ωδή στη νοστιμιά & την απλότητα !!!!



Τί θα λέγατε για ένα πιάτο νόστιμο, πλούσιο αν και καθόλου παράξενο;

Σνίτσελ θα απολαύσουμε σήμερα... σνίτσελ με ντομάτα, πιπεριά, μανιτάρια και τυρί τριμμένο. Ένα πιάτο που το απολαμβάνουν ευχαρίστως μικροί και μεγάλοι και που επειδή είναι ψημένο στο φούρνο γίνεται ακόμα πιο νόστιμο.

Κάθε καλοφαγάς που σέβεται τον εαυτό του έχει δοκιμάσει τουλάχιστον μια φορά σνίτσελ... δεν συμφωνείτε;;

Το πρώτο μου σνίτσελ ήταν απλό, τηγανιτό παρέα με τηγανιτές πατάτες που ήταν οι αγαπημένες μου. Τα επόμενα άρχισαν να παίρνουν πολλές και διάφορες μορφές!

Άλλοτε τηγανιτά, άλλοτε ψητά, με κρέμα γάλακτος, με μανιτάρια, με ρύζι , με κατακόκκινη ντοματένια σάλτσα ποτέ ένα σνίτσελ δεν με απογοήτευσε, ακόμα κι όταν επρόκειτο για σνίτσελ κοτόπουλου.

Δοκιμάζοντας αυτή την εκδοχή που είναι απλή και οφείλεται στη μικρή μας Βασιλική και την απέχθειά της για τις ντομάτες αλλά και στη δική μας εμμονή να φάει ντομάτες για μια ακόμα φορά δεν απογοητεύθηκα. Γίνεται πεντανόστιμο και σε μόλις 30 λεπτά έχεις μπροστά σου μια πραγματική λιχουδιά!

Υλικά:   [ για 4 άτομα ]

•► 4 μεγάλα σνίτσελ χοιρινά, έτοιμα παναρισμένα **
•► 1 μεγάλη ντομάτα, κομμένη σε λεπτές φέτες
•► 1 μέτρια πράσινη πιπεριά, κομμένη σε ροδέλες
•► 500 γρ. άσπρα μανιτάρια φρέσκα, κομμένα σε φέτες
•► 200 γρ. μοτσαρέλα (για πίτσα), χοντροτριμμένη
•► 8 κ.σ. ελαιόλαδο (4 κ.σ. για το ταψί + 4 κ.σ. για τα σνίτσελ)
•► Αλάτι - Πιπέρι - Σκόνη μουστάρδας

Διαδικασία:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 200 βαθμούς Κελσίου.
Καλύπτουμε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί.

Ρίχνουμε τις 4 κ.σ. ελαιόλαδο και τοποθετούμε πρώτα τα σνίτσελ.
Γύρω γύρω βάζουμε τα μανιτάρια.

Προσθέτουμε επάνω στα μανιτάρια (όχι επάνω στα σνίτσελ) μισό φλιτζάνι νερό.
Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και λίγη σκόνη μουστάρδας.

Καλύπτουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και βάζουμε στο φούρνο για 25-30 λεπτά.
Αφού περάσει αυτός ο χρόνος, γυρίζουμε τον φούρνο στον αέρα και πάνω-κάτω αντιστάσεις και τον χαμηλώνουμε στους 180 βαθμούς Κελσίου.

Βγάζουμε το ταψί από το φούρνο και αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο.
Τοποθετούμε επάνω στα σνίτσελ μερικές φέτες ντομάτας και πιπεριάς.

Ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 20-25 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι έχουν ψηθεί κι έχουν αποκτήσει ένα ωραίο καστανόξανθο χρώμα.

Βγάζουμε και πάλι το ταψί από το φούρνο και ισομοιράζουμε επάνω στα σνίτσελ τη μοτσαρέλα.

Ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 7-8 λεπτά έτσι ώστε να λιώσει η μοτσαρέλα χωρίς όμως να καεί.

Βγάζουμε από το φούρνο και σερβίρουμε αμέσως με ρύζι ή πατάτες τηγανιτές και λεμόνι.

TIPS:

**
  Εάν πανάρουμε εμείς τα σνίτσελ, πρώτα τα χτυπάμε και μετά τα αλευρώνουμε, τα περνάμε από αυγό χτυπημένο και μετά από φρυγανιά ανακατεμένη με σκόνη μουστάρδας, αλάτι και πιπέρι.


Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


tantekiki

Δεν υπάρχουν σχόλια :