Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας ακόμη κι αν είστε αρχάριοι στην κουζίνα!
Ρυζάκι με γαρίδες, μια νόστιμη συνταγή που γίνεται …στο πόδι. Απλά υλικά, λίγη φαντασία και το φαγητό σας είναι έτοιμο…
Υλικά
•► ½ κιλό γαρίδες
•► ½ κιλό ταϋλανδέζικο ρύζι
•► 3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
•► 4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
•► λίγο βούτυρο
•► λίγο σκόρδο
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζετε τις γαρίδες να βράσουν.
Μόλις δείτε το νερό να αφρίζει τις βγάζετε από τη φωτιά και τις σουρώνετε.
Μόλις κρυώσουν τις καθαρίζετε προσεκτικά, αφαιρώντας το κέλυφος και τα κεφάλια. Επίσης με μια οδοντογλυφίδα αφαιρείτε όποια βρωμιά υπάρχει στη μέση της γαρίδας.
Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε το ρύζι σας. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγιονέζα με την κέτσαπ μέχρι να γίνει μια κρεμώδης ροζ σάλτσα.
Στη συνέχεια σε ένα μικρό τηγανάκι βάζετε λίγο βούτυρο και προσθέτετε τις γαρίδες να σοταριστούν ελαφρά.
Πασπαλίζετε με το σκόρδο σε σκόνη και αλατοπιπερώνετε.
Μόλις ροδίσει η επιφάνειά τους τις βγάζετε από τη φωτιά.
Σερβίρετε το ρύζι με τις γαρίδες και ανακατεύετε με τη sauce.
flowmagazine.gr
•► ½ κιλό γαρίδες
•► ½ κιλό ταϋλανδέζικο ρύζι
•► 3 κουταλιές της σούπας κέτσαπ
•► 4 κουταλιές της σούπας μαγιονέζα
•► λίγο βούτυρο
•► λίγο σκόρδο
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
Σε μια μεσαία κατσαρόλα βάζετε τις γαρίδες να βράσουν.
Μόλις δείτε το νερό να αφρίζει τις βγάζετε από τη φωτιά και τις σουρώνετε.
Μόλις κρυώσουν τις καθαρίζετε προσεκτικά, αφαιρώντας το κέλυφος και τα κεφάλια. Επίσης με μια οδοντογλυφίδα αφαιρείτε όποια βρωμιά υπάρχει στη μέση της γαρίδας.
Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα βράζετε το ρύζι σας. Σε ένα μπολ ανακατεύετε τη μαγιονέζα με την κέτσαπ μέχρι να γίνει μια κρεμώδης ροζ σάλτσα.
Στη συνέχεια σε ένα μικρό τηγανάκι βάζετε λίγο βούτυρο και προσθέτετε τις γαρίδες να σοταριστούν ελαφρά.
Πασπαλίζετε με το σκόρδο σε σκόνη και αλατοπιπερώνετε.
Μόλις ροδίσει η επιφάνειά τους τις βγάζετε από τη φωτιά.
Σερβίρετε το ρύζι με τις γαρίδες και ανακατεύετε με τη sauce.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
flowmagazine.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου