Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2015

Μελιτζανόπιτα
με χωριάτικο λουκάνικο ή κοτόπουλο !!!



Μια πίτα “μπαξές”!!!

Υλικά:

•► 1 δόση σπιτική σφολιάτα ή ένα πακέτο φύλλα
•► 5-6 μελιτζάνες κομμένες σε κυβάκια
•► 4-5 πιπεριές πράσινες σε λωρίδες όχι πολύ λεπτές
•► 2 πιπεριές κόκκινες
•► 1 πιπεριά πορτοκαλί
•► 4-5 ντομάτες ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες
•► 3-4 κρεμμύδια σε φέτες
•► 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο
•► 2 αβγά χτυπημένα
•► 300 γρ. τυρί φέτα σε μέτρια κομματάκια
•► 1 κούπα ρύζι καρολίνα
•► 1 κουταλάκι αλάτι (ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η φέτα)
•► 1 κουταλάκι πιπέρι
•► 1 κουταλιά πάπρικα γλυκιά
•► 1 κουταλιά ρίγανη
•► λίγο μπούκοβο ανάλογα πόσο καυτερό το θέλει κανείς (προαιρετικά)
•► 2 χωριάτικα λουκάνικα μεγάλα κομμένα σε φετάκια ή 600 γρ. φιλέτο κοτόπουλο κομμένο σε κύβους

•► ελαιόλαδο για το τηγάνι και το άλειμμα των φύλλων
•► σουσάμι για το φύλλο

Εκτέλεση:

Αφού καθαρίσουμε και κόψουμε τις μελιτζάνες τις βάζουμε σε νερό για 30'.

Τις ξεπλένουμε και τις στύβουμε πολύ καλά με τα χέρια μας.
Βάζουμε λάδι να ζεσταθεί σε τηγάνι και τις τηγανίζουμε ελαφρά να μαραθούν.

Κάνουμε το ίδιο με όλα τα λαχανικά μας ( πιπεριές, κρεμμύδια σκόρδο ) και τα βγάζουμε σε μεγάλο μπολ.

Περνάμε από το τηγάνι και τα λουκάνικο ή το κοτόπουλο.
Προσθέτουμε τις ντομάτες, τ’ αβγά, το ρύζι, το τυρί, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, μπούκοβο, ρίγανη. Ανακατεύουμε πολύ καλά.
Επειδή η πίτα έχει πολλά υλικά χρησιμοποιούμε το μεγάλο ταψί του φούρνου.

Αν χρησιμοποιήσουμε σπιτική σφολιάτα, λαδώνουμε το ταψί και στρώνουμε το ένα από τα 2 φύλλα. Απλώνουμε πάνω τη γέμιση και σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο. Λαδώνουμε καλά και πασπαλίζουμε με σουσάμι.

Αν χρησιμοποιήσουμε έτοιμα φύλλα, στρώνουμε τα μισά, ένα-ένα λαδωμένα, ρίχνουμε τη γέμιση, την απλώνουμε να πάει παντού και επάνω σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, λαδωμένα κι αυτά ένα-ένα.

Λαδώνουμε και πασπαλίζουμε με σουσάμι. Βρέχουμε την επιφάνεια με ελάχιστο νερό για να μη “γυρίσει” το φύλλο.

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς C με αντιστάσεις πάνω-κάτω για μία έως μιάμιση περίπου ώρα.

Σημειώσεις:

1)…
Το πρώτο από τα υλικά που θα χρησιμοποιήσετε - σπιτική σφολιάτα ή ένα πακέτο φύλλα - μπορείτε να βάλλετε το ΖΑΓΟΡΙΣΙΟ των 6 φύλλων, αλλά και το κουρού και η σφολιάτα είναι θαυμάσια σ’ αυτή τη συνταγή.

2)… Μη σας τρομάζουν τα υλικά της συνταγής και η εκτέλεση. Η πίτα αυτή είναι εξαιρετικής νοστιμιάς και αξίζει πραγματικά λίγο επιπλέον κόπο.












Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!


magyreuontas

Δεν υπάρχουν σχόλια :