Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τρίτη 29 Δεκεμβρίου 2015

Χοιρινό με κάστανα και δαμάσκηνα !!!



Ένα από τα πολύ αγαπημένα μου φαγητά, που αρέσει πάρα πολύ στα παιδιά, αλλά είναι και ένα εξαιρετικό πιάτο, για να στολίσει το γιορτινό μας, τραπέζι.

Φτιάξτε το, για τα Χριστούγεννα ~ Πρωτοχρονιά και όχι μόνο και χαρείτε το, με τους ανθρώπους που αγαπάτε και σας αγαπούν!!!

Υλικά:

•► 1400 γραμ. χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο
•► 20 κάστανα ολόκληρα βρασμένα
•► 20 δαμάσκηνα χωρίς κουκούτσι
•► 2 πορτοκάλια (το χυμό τους)
•► 50 - 60 γραμ. κουκουνάρι (σχεδόν ½ φλυτζ. τσαγιού)
•► 1 μικρό καρότο σε τέταρτα
•► 3 μέτρια κρεμμύδια, σε τέταρτα
•► 3 σκελίδες σκόρδο, χοντροκομμένες
•► 1 κρασοπότηρο μαυροδάφνη
•► ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•► 3 φλυτζ. τσαγιού νερό
•► ½ κουτ. γλυκού κορν φλάουρ
•► αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τη μαρινάδα

•► 1 μεγάλο κρεμμύδι, σε φέτες
•► 1 σκελίδα σκόρδο, χοντροκομμένη
•► 5 δαφνόφυλλα
•► ½ κουτ. γλυκού θυμάρι
•► ⅓ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•► 1 φλυτζ. τσαγιού μαυροδάφνη (Achaia Clauss)

Εκτέλεση:

Πλένουμε πολύ καλά το κρέας, το κόβουμε σε κομμάτια και το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.
Σ᾿ ένα μπολ, ρίχνουμε όλα τα υλικά της μαρινάδας, βάζουμε το κρέας, το σκεπάζουμε και το βάζουμε στο ψυγείο από βραδύς.

Την άλλη μέρα, βγάζουμε το κρέας από τη μαρινάδα, (την οποία πετάμε) και χωρίς να το πλύνουμε, το σκουπίζουμε με απορροφητικό χαρτί.

Σ' ένα μικρό μπολ, βάζουμε τα δαμάσκηνα με το χυμό πορτοκαλιού και τ᾿ αφήνουμε να σταθούν για 30'- 45'.
Έπειτα τα σουρώνουμε και πετάμε το χυμό.

Σε μια κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί, ρίχνουμε το κρέας, το σκόρδο, τα κρεμμύδια και τα σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά, για 10' περίπου, κι έπειτα σβήνουμε με τη μαυροδάφνη.

Όταν εξατμιστεί το κρασί, ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, το καρότο και 3 φλυτζάνια νερό περίπου. (Το νερό να σκεπάζει το κρέας).

Κλείνουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για 40΄- 45΄ περίπου, μέχρι να βράσει το κρέας, (εξαρτάται από το πόσο τρυφερό είναι). Εάν χρειαστεί νερό, προσθέτουμε.

Έπειτα προσθέτουμε τα κάστανα, τα δαμάσκηνα, τα κουκουνάρια, και το κορν φλάουρ, που το ᾿χουμε διαλύσει σε λίγο νερό.

Συνεχίζουμε το βράσιμο για 10΄ περίπου ακόμη, μέχρι να μαλακώσουν τα κάστανα, τα δαμάσκηνα και να χυλώσει η σάλτσα μας.

Tips: Αν δεν θέλουμε να βάλουμε μαυροδάφνη, μπορούμε να βάλουμε ένα οποιοδήποτε άλλο γλυκό, κόκκινο (ή και άσπρο) κρασί. Για μένα πάντως, το κορυφαίο θα είναι πάντα η μαυροδάφνη και μάλιστα της Achaia Clauss !!!







Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!


Σημείωση : Μετατροπές μονάδων της Μαγειρικής ,Συντομογραφίες κ. α. μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ

faghta-giagias

Δεν υπάρχουν σχόλια :