Ο χειμώνας είναι ΕΔΩ με … μια σούπα ζεστή, νόστιμη και υγιεινή είναι ό,τι καλύτερο !!!!
Η σούπα που θα σας δείξω σήμερα έγινε το πρώτο πιάτο την παραμονή των Χριστουγέννων. Εγώ την προτίμησα βελουτέ, πολτοποιώντας όλα τα υλικά της αλλά εσείς μπορείτε να τη δοκιμάσετε και σαν απλή σούπα, αν αυτό επιθυμείτε, μια και η νοστιμιά της δεν χάνεται!
Το γιαούρτι της χαρίζει δροσιά και το καπνιστό τυρί (όποιο κι αν διαλέξετε) της χαρίζει τσαχπινιά!
Προσοχή όμως γιατί είναι ...εθιστική! Μετά την πρώτη κουταλιά το να σταματήσεις γίνεται μαρτύριο! Απολαύστε την αφήνοντάς την να σας ζεστάνει μια κρύα και μουντή μέρα του χειμώνα !!!!
Υλικά:   [ για 6 άτομα ]
•► 3 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα
•► 3 μεγάλες πατάτες ψιλοκομμένες
•► 3 μεγάλα καρότα
•► 1 κοφτή κ.γλ. κάρυ
•► 1/2 κ.γλ. τζίντζερ
•► Αλάτι και πιπέρι
•► 4 κ.σ. ελαιόλαδο
•► 10 γρ. βούτυρο
•► 1 κύβο ζωμό κότας "Σπιτικό"
Για το γαρνίρισμα
•► 100 γρ. τριμμένο, καπνιστό τυρί
•► 1 γιαούρτι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε στο multi τα λαχανικά.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα λαχανικά.
Τα αφήνουμε να σοταριστούν μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε 700 ml ζεστό νερό, τον κύβο, λίγο αλάτι, το κάρυ, το τζίντζερ και λίγο πιπέρι.
Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά.
Εάν τα λαχανικά μας είναι έτοιμα και έχουν μαλακώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε για 2-3 λεπτά να κρυώσει λίγο και μετά πολτοποιούμε εντελώς τα λαχανικά (είτε με το μίνι πίμερ είτε βάζοντας λίγη λίγη σούπα στο multi) κάνοντας τη σούπα βελουτέ.
Βάζουμε και πάλι στην κατσαρόλα και σερβίρουμε.
Γαρνίρουμε με 1 κ.σ. γιαούρτι και 1 κ.σ. τριμμένο, καπνιστό τυρί.
Απολαμβάνουμε με μια φέτα ζεστό ψωμί !!!!!
Πηγή: Περιοδικό "Βήμα Gourmet"
Σημείωση : Μετατροπές μονάδων της Μαγειρικής ,Συντομογραφίες κ. α.
μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ
tantekiki
•► 3 μεγάλα πράσα ψιλοκομμένα
•► 3 μεγάλες πατάτες ψιλοκομμένες
•► 3 μεγάλα καρότα
•► 1 κοφτή κ.γλ. κάρυ
•► 1/2 κ.γλ. τζίντζερ
•► Αλάτι και πιπέρι
•► 4 κ.σ. ελαιόλαδο
•► 10 γρ. βούτυρο
•► 1 κύβο ζωμό κότας "Σπιτικό"
Για το γαρνίρισμα
•► 100 γρ. τριμμένο, καπνιστό τυρί
•► 1 γιαούρτι
Εκτέλεση:
Ψιλοκόβουμε στο multi τα λαχανικά.
Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο και ρίχνουμε τα λαχανικά.
Τα αφήνουμε να σοταριστούν μέχρι να μαραθούν.
Προσθέτουμε 700 ml ζεστό νερό, τον κύβο, λίγο αλάτι, το κάρυ, το τζίντζερ και λίγο πιπέρι.
Αφήνουμε τη σούπα να σιγοβράσει για 20-25 λεπτά.
Εάν τα λαχανικά μας είναι έτοιμα και έχουν μαλακώσει, αποσύρουμε από τη φωτιά, αφήνουμε για 2-3 λεπτά να κρυώσει λίγο και μετά πολτοποιούμε εντελώς τα λαχανικά (είτε με το μίνι πίμερ είτε βάζοντας λίγη λίγη σούπα στο multi) κάνοντας τη σούπα βελουτέ.
Βάζουμε και πάλι στην κατσαρόλα και σερβίρουμε.
Γαρνίρουμε με 1 κ.σ. γιαούρτι και 1 κ.σ. τριμμένο, καπνιστό τυρί.
Απολαμβάνουμε με μια φέτα ζεστό ψωμί !!!!!
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!
Πηγή: Περιοδικό "Βήμα Gourmet"
Σημείωση : Μετατροπές μονάδων της Μαγειρικής ,Συντομογραφίες κ. α.
μπορείτε να βρείτε ΕΔΩ
tantekiki
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου