Ένα φαγάκι απλό και γρήγορο, όχι πολύ γνωστό, αλλά πάρα πολύ νόστιμο.
Ο συνδυασμός των σέσκουλων με την κίτρινη κολοκύθα, δίνει ένα πολύ ωραίο γευστικό αποτέλεσμα, που δεν μοιάζει με κανένα άλλο. Βεβαίως αν θέλουμε, μπορούμε να το φτιάξουμε και με φρέσκα κολοκύθια.
Υλικά:
•► 500 γραμ. σέσκουλα ή σέσκλα καθαρισμένα
•► 500 - 600 γραμ. κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε μεγάλα τετράγωνα
•► 100 γραμ. φέτα σε κύβους (προαιρετικά)
•► 1 - 2 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
•► 3 - 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•► 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
•► 2 φλυτζ. τσαγιού νερό
•► ½ ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
•► ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•► ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•► χυμό από 1 λεμόνι
•► αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα σέσκλα, βάζοντας στο τελευταίο νερό και λίγο ξύδι, τα κόβουμε στα 2 ή στα 3 (ανάλογα με το μέγεθος) και τ᾿ αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν καλά.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά και έπειτα κόβουμε την κολοκύθα σε τετράγωνα κομμάτια
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι, τα σέσκουλα, τις πατάτες, τα σκόρδα, τα κρεμμύδια, το μάραθο, το μαϊντανό, τις ντομάτες, την κίτρινη κολοκύθα και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε προσεκτικά κατά διαστήματα, με ξύλινη κουτάλα, γιαχνίζοντάς το φαγητό μας για 8' - 10', μέχρι να μειωθεί ο όγκος των λαχανικών στο μισό.
Ρίχνουμε το νερό, τα σκεπάζουμε και βράζουμε για 25' - 30', μέχρι να βράσουν τα λαχανικά και να μείνουν με λίγη σάλτσα.
Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, δεν ανακατεύουμε το φαγητό, απλά κουνάμε την κατσαρόλα, κι αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε.
Ένα - δύο λεπτά πριν το τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τη φέτα, κουνάμε την κατσαρόλα να ανακατευτούν και τ' αφήνουμε για 1' - 2' να πάρουν μια βράση.
Το σερβίρουμε ζεστό, ή και κρύο, και αν το θέλουμε νηστίσιμο, δεν βάζουμε φέτα.
faghta-giagias
•► 500 γραμ. σέσκουλα ή σέσκλα καθαρισμένα
•► 500 - 600 γραμ. κίτρινη κολοκύθα κομμένη σε μεγάλα τετράγωνα
•► 100 γραμ. φέτα σε κύβους (προαιρετικά)
•► 1 - 2 μεγάλες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
•► 3 - 4 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•► 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες
•► 2 φλυτζ. τσαγιού νερό
•► ½ ματσάκι μάραθο ή άνηθο ψιλοκομμένο
•► ½ ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
•► 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
•► ½ φλυτζ. τσαγιού ελαιόλαδο
•► χυμό από 1 λεμόνι
•► αλάτι - φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε και πλένουμε πολύ καλά τα σέσκλα, βάζοντας στο τελευταίο νερό και λίγο ξύδι, τα κόβουμε στα 2 ή στα 3 (ανάλογα με το μέγεθος) και τ᾿ αφήνουμε σε τρυπητό να στραγγίξουν καλά.
Συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα λαχανικά και έπειτα κόβουμε την κολοκύθα σε τετράγωνα κομμάτια
Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, βάζουμε το λάδι, τα σέσκουλα, τις πατάτες, τα σκόρδα, τα κρεμμύδια, το μάραθο, το μαϊντανό, τις ντομάτες, την κίτρινη κολοκύθα και αλατοπιπερώνουμε.
Ανακατεύουμε προσεκτικά κατά διαστήματα, με ξύλινη κουτάλα, γιαχνίζοντάς το φαγητό μας για 8' - 10', μέχρι να μειωθεί ο όγκος των λαχανικών στο μισό.
Ρίχνουμε το νερό, τα σκεπάζουμε και βράζουμε για 25' - 30', μέχρι να βράσουν τα λαχανικά και να μείνουν με λίγη σάλτσα.
Κατά τη διάρκεια του βρασίματος, δεν ανακατεύουμε το φαγητό, απλά κουνάμε την κατσαρόλα, κι αν χρειαστεί νερό προσθέτουμε.
Ένα - δύο λεπτά πριν το τέλος, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και τη φέτα, κουνάμε την κατσαρόλα να ανακατευτούν και τ' αφήνουμε για 1' - 2' να πάρουν μια βράση.
Το σερβίρουμε ζεστό, ή και κρύο, και αν το θέλουμε νηστίσιμο, δεν βάζουμε φέτα.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
faghta-giagias
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου