Είμαι σίγουρη, φυσικά, ότι επειδή η κομπόστα είναι από τα πιο συνηθισμένα εδέσματα στο τραπέζι μας και δεν υπάρχει οικογένεια που να μην έχει φτιάξει κάθε μια από σας έχει τη δική της συνταγή για κομπόστα...αλλά δεν βλάπτει ακόμα μία...!!!
Παρ’ όλα αυτά, η κομπόστα μπορεί να γίνει ένα ελαφρύ γεύμα, ένα δροσιστικό ή θερμαντικό (ανάλογα με την εποχή) σνακ, ένα διαιτητικό γλυκό παρέα με λίγη σαντιγύ ή μια γλυκιά φρουτοσαλάτα.
Υλικά:
•► 1.400 γρ. καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους φρούτα (500 γρ. ξινόμηλα - 600 γρ. αχλάδια - 600 γρ. νεκταρίνια ή μηλοροδάκινα)
•► 2 φλ. τσ. ζάχαρη (αν σας φανεί λίγο προσθέστε άλλη 1/2 φλ. τσ.)
•► 2 ξυλάκια κανέλας
•► 3 φλ. τσ. νερό
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φρούτα κομμένα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό, την κανέλα και τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου μαλακώσουν τα φρούτα, περίπου 30-40 λεπτά.
Ύστερα, απολαμβάνουμε την κομπόστα όπως θέλουμε και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερες τύψεις.
Φυσικά, μπορούμε να προσθέσουμε στην κομπόστα σταφύλια αλλά και άλλα φρούτα που μας αρέσουν... τα μόνα φρούτα που δεν έχω κάνει κομπόστα είναι το πεπόνι και το καρπούζι !!!! Λέτε να τα δοκιμάσω σε κομπόστα;;;;;;
tantekiki
•► 1.400 γρ. καθαρισμένα και κομμένα σε κύβους φρούτα (500 γρ. ξινόμηλα - 600 γρ. αχλάδια - 600 γρ. νεκταρίνια ή μηλοροδάκινα)
•► 2 φλ. τσ. ζάχαρη (αν σας φανεί λίγο προσθέστε άλλη 1/2 φλ. τσ.)
•► 2 ξυλάκια κανέλας
•► 3 φλ. τσ. νερό
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα φρούτα κομμένα στην κατσαρόλα, προσθέτουμε το νερό, την κανέλα και τη ζάχαρη και βράζουμε σε μέτρια φωτιά έως ότου μαλακώσουν τα φρούτα, περίπου 30-40 λεπτά.
Ύστερα, απολαμβάνουμε την κομπόστα όπως θέλουμε και μάλιστα χωρίς ιδιαίτερες τύψεις.
Φυσικά, μπορούμε να προσθέσουμε στην κομπόστα σταφύλια αλλά και άλλα φρούτα που μας αρέσουν... τα μόνα φρούτα που δεν έχω κάνει κομπόστα είναι το πεπόνι και το καρπούζι !!!! Λέτε να τα δοκιμάσω σε κομπόστα;;;;;;
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!
tantekiki
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου