Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Δευτέρα 29 Φεβρουαρίου 2016

Bασική ζύμη για τραγανά ΣΟΥ !!!



Μικρά, τραγανά, άδεια μέσα, ούτε αλμυρά ούτε γλυκά και νόστιμα! Έτσι ακριβώς δεν πρέπει να είναι τα τέλεια σουδάκια;

Ιδανικά για προφιτερόλ αν είναι στρογγυλά, για εκλέρ αν είναι μακρόστενα αλλά και γεμισμένα με αλμυρές νοστιμιές άσχετα από το σχήμα τους τα σουδάκια αυτά θα σας εκπλήξουν με την τραγανή τους υφή.

Γίνονται πολύ εύκολα και γρήγορα και το μόνο που χρειάζεται είναι να αποφασίσουμε το σχήμα και το μέγεθός τους.

Εξ άλλου, απόκριες έρχονται όλο και κάποιο πάρτυ θα κάνουμε, όλο και κάποιο κέρασμα θα χρειαστούμε! Το να γνωρίσουμε τη βασική τους ζύμη είναι πολύ χρήσιμο! Δεν νομίζετε ???

Υλικά:

•► 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
•► 150 γρ. νερό
•► 1 πρέζα αλάτι
•► 1 κ.γλ. ζάχαρη
•► 50 γρ. βούτυρο
•► 3 αυγά μεγάλα

Εκτέλεση:

Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό, το αλάτι, το βούτυρο και τα αφήνουμε να πάρουν βράση σε μέτρια φωτιά έτσι ώστε να λιώσει το βούτυρο.

Μόλις πάρουν βράση, αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Προσθέτουμε το αλεύρι όλο μαζί.
Ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Ξαναβάζουμε σε μέτρια φωτιά την κατσαρόλα για 1 λεπτό ανακατεύοντας συνέχεια και γρήγορα έτσι ώστε το μείγμα να γίνει απαλό και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει για 2 λεπτά.
Προσθέτουμε το πρώτο αυγό και ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις ή με το μίξερ χειρός σε χαμηλή ταχύτητα το μείγμα μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το αυγό.

Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και για τα δύο υπόλοιπα αυγά.
Η τελική "ζύμη" πρέπει να φαίνεται μαλακή, γυαλιστερή και να κάνει μυτούλα στην άκρη της κουτάλας.

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς Κελσίου.
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί 2 λαμαρίνες φούρνου.

Βάζουμε σε ένα κορνέ με ίσιο στόμιο και διάμετρο 1 - 1.5 εκ. τη ζύμη και βγάζουμε στρογγυλά σουδάκια σε μέγεθος μεγάλου καρυδιού ή μακρόστενα σού στο μήκος που επιθυμούμε εάν θέλουμε να κάνουμε εκλαίρ.

Ψήνουμε για 30-35 λεπτά (πάντα ανάλογα με το μέγεθός τους) μέχρι να φουσκώσουν και να ροδοκοκκινίσουν.

Βγάζουμε ένα σου, το ανοίγουμε και αν στο εσωτερικό του είναι στεγνό και άδειο τότε είναι έτοιμα. Αν δεν είναι έτσι τα αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμα.

Συμβουλή

Την πρώτη φορά που θα τα φτιάξουμε, καλό είναι, να μετρήσουμε ακριβώς τον χρόνο ψησίματος για να ξέρουμε πόσο χρόνο χρειάζονται για να ψηθούν στον δικό μας φούρνο.
Τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν λίγο πριν τα ανοίξουμε.

Μυστικά συντήρησης

Θέλουμε να έχουμε έτοιμα σου για μεγαλύτερη ευκολία ???

•► Πολύ απλά, τα σου μπορούμε αφού τα ψήσουμε να τα διατηρήσουμε στην κατάψυξη μέχρι και 3 εβδομάδες πριν τα χρησιμοποιήσουμε.

Αφού κρυώσουν καλά, τα βάζουμε σε σακούλα τροφίμων "κατάψυξης" και τα καταψύχουμε.

Όταν πρόκειται να τα χρησιμοποιήσουμε τα βγάζουμε από την κατάψυξη το βράδυ της προηγούμενης μέρας και τα αφήνουμε στη συντήρηση του ψυγείου μέχρι να αποψυχθούν τελείως (12-14 ώρες είναι αρκετές δηλαδή μια νύχτα).

Πριν τα γεμίσουμε, προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς και τα βάζουμε για 3-5 λεπτά.
Τα βγάζουμε από το φούρνο, τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα γεμίζουμε.




Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!



Σημείωση : Μετατροπές μονάδων Μαγειρικής & Συντομογραφίες κ.α. πατήστε ΕΔΩ

tantekiki , Πηγή: argiro.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :