Το MIT εργάζεται πάνω στην δημιουργία ενός chip που θα έχει 168 πυρήνες εκτοξεύοντας στα ύψη τις δυνατότητες των μελλοντικών συσκευών.
O επεξεργαστής του MIT έχει δομή όμοια με εκείνη ενός εγκεφάλου και με τους 168 πυρήνες του επιδιώκει να κάνει πολύ πιο έξυπνα τόσο τα ρομπότ όσο και τις φορητές συσκευές του μέλλοντος.
Το chip του MIT φέρει το όνομα Eyeriss και ο σκοπός του είναι να κάνει τις συσκευές που το φορούν να εκτελούν όσο το δυνατόν περισσότερες εργασίες χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Αναμένεται να βρει εφαρμογή σε smartphones, οχήματα που κινούνται χωρίς οδηγό, ρομπότ, drones και άλλες συσκευές.
Το MIT δηλώνει ότι ο επεξεργαστής που αναπτύσσει θα είναι πολύ αποδοτικός ενεργειακά, ενώ θα μπορεί να επιδεικνύει δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης, με δυνατότητα αναγνώρισης αντικειμένων, χωρίς την ανάγκη σύνδεσης με cloud υπηρεσίες, στοιχείο που θα μπορούσε να αποδειχθεί πολύ χρήσιμο για αυτόνομα κινούμενα οχήματα και την αναγνώριση των οδικών σημάτων.
Το Eyeriss chip διανέμει τις εργασίες που πρέπει να εκτελέσει σε επιμέρους πυρήνες, με οικονομία στο bandwidth και την ανακατανομή των συνδέσεων και της καλωδίωσης ανάλογα με τις εκάστοτε υπολογιστικές ανάγκες.
Κάθε πυρήνας του Eyeriss έχει την δική του τράπεζα μνήμης σε αντίθεση με τα συστήματα CPU και GPU που χρησιμοποιούνται σήμερα για τα συστήματα deep learning.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου