Ρεβανί θα φτιάξουμε σήμερα και όχι «ραβανί», το γνωστό λαχταριστό σιροπιαστό με την μοναδική ιδιότητα να είναι συγχρόνως και ένα απλό καθημερινό γλυκό αλλά και ένα εορταστικό γλύκισμα που κάνει όλους να ξερογλείφονται !!!
Υλικά:
•► 1 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο
•► ½ φλυτζάνι ζάχαρη
•► 5 αυγά
•► 2 φλυτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι
•► 1 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι
•► 3 κουταλάκια του γλυκού σόδα ή μπέικιν πάουντερ
•► Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
για το Σιρόπι
•► 3 φλυτζάνια ζάχαρη
•► 4 φλυτζάνια νερό
•► 1 – 2 κομματάκια ξύλο κανέλας
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα υλικά μαζί με τα αυγά και τη ζάχαρη που έχουμε ήδη χτυπήσει.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο όταν πάρει χρώμα και περιχύνουμε με καυτό σιρόπι.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
monastiriaka.gr
•► 1 φλυτζάνι του τσαγιού βούτυρο
•► ½ φλυτζάνι ζάχαρη
•► 5 αυγά
•► 2 φλυτζάνια του τσαγιού σιμιγδάλι
•► 1 φλυτζάνι του τσαγιού αλεύρι
•► 3 κουταλάκια του γλυκού σόδα ή μπέικιν πάουντερ
•► Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
για το Σιρόπι
•► 3 φλυτζάνια ζάχαρη
•► 4 φλυτζάνια νερό
•► 1 – 2 κομματάκια ξύλο κανέλας
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε τα υλικά μαζί με τα αυγά και τη ζάχαρη που έχουμε ήδη χτυπήσει.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο όταν πάρει χρώμα και περιχύνουμε με καυτό σιρόπι.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
monastiriaka.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου