Μια Παραδοσιακή Θρακιώτικη πίτα που μοιάζει πολύ με τις τηγανίτες και είναι ελαφριά και πεντανόστιμη.
Υλικά:
•► 1 φακελάκι ξερή μαγιά ή ένα μικρό κομματάκι νωπή
•► 1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
•► 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
•► 2 αυγά
•► 1 κ.γ. αλάτι
•► 2 κ.γ. ζάχαρη
•► αλεύρι
•► κανέλα { προαιρετικά }
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το αλάτι με τη ζάχαρη και τη μαγιά
Ρίχνουμε το γάλα και το νερό και χτυπάμε με το μίξερ
Ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει "νερουλή".
Είναι έτοιμη όταν βυθίζουμε μέσα ένα κουτάλι και βγάζοντας το φεύγει όλη η ζύμη.
Την αφήνουμε για περίπου μία ώρα.
Όταν η επιφάνεια της μοιάζει σαν να έχει βγάλει αφρούς είναι έτοιμη για ψήσιμο.
Ψήνουμε σε τηγάνι για κρέπες σε πολύ δυνατή φωτιά
Γεμίζουμε την κουτάλα της σούπας και ρίχνουμε στο τηγάνι, το απλώνουμε και αφήνουμε περίπου 1-2 λεπτά να ψηθεί από τη μία μεριά και έπειτα τη γυρνάμε και από την άλλη.
Σημείωση : Μετατροπές μονάδων Μαγειρικής & Συντομογραφίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
pameevro.gr
•► 1 φακελάκι ξερή μαγιά ή ένα μικρό κομματάκι νωπή
•► 1 φλιτζάνι γάλα χλιαρό
•► 1 φλιτζάνι νερό χλιαρό
•► 2 αυγά
•► 1 κ.γ. αλάτι
•► 2 κ.γ. ζάχαρη
•► αλεύρι
•► κανέλα { προαιρετικά }
Εκτέλεση:
Ανακατεύουμε το αλάτι με τη ζάχαρη και τη μαγιά
Ρίχνουμε το γάλα και το νερό και χτυπάμε με το μίξερ
Ρίχνουμε σιγά σιγά αλεύρι μέχρι η ζύμη να γίνει "νερουλή".
Είναι έτοιμη όταν βυθίζουμε μέσα ένα κουτάλι και βγάζοντας το φεύγει όλη η ζύμη.
Την αφήνουμε για περίπου μία ώρα.
Όταν η επιφάνεια της μοιάζει σαν να έχει βγάλει αφρούς είναι έτοιμη για ψήσιμο.
Ψήνουμε σε τηγάνι για κρέπες σε πολύ δυνατή φωτιά
Γεμίζουμε την κουτάλα της σούπας και ρίχνουμε στο τηγάνι, το απλώνουμε και αφήνουμε περίπου 1-2 λεπτά να ψηθεί από τη μία μεριά και έπειτα τη γυρνάμε και από την άλλη.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτες να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μονάδων Μαγειρικής & Συντομογραφίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
pameevro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου