Το γαλακτομπούρεκο ΕΝΑ λατρεμένο γλυκό - Ανατολίτικης προέλευσης - είναι βασισμένο στο γάλα, δηλαδή την πλούσια κρέμα που περιέχει και το φύλλο, που στα τούρκικα ονομάζεται "μπουρέκ".
Υλικά:
•► ½ κιλό φύλλο κρούστας
•► 1 φλυτζάνι βούτυρο
•► 4 φλυτζάνια γάλα
•► 3 αυγά και 2 κροκάδια
•► 1 φλυτζάνι ζάχαρη
•► 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι
•► 4 βανίλιες
Για το Σιρόπι
•► 1½ φλυτζάνι ζάχαρη
•► 1 φλυτζάνι νερό
•► 1 λεμονόφλουδα
Εκτέλεση:
Στρώνουμε τα μισά φύλλα κάτω , τα βουτυρώνουμε ένα - ένα και τα κόβουμε στο σχήμα του ταψιού.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη , προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τις βανίλιες και προσθέτουμε λίγο – λίγο το γάλα καυτό.
Ρίχνουμε την κρέμα στην κατσαρόλα για να τη δέσουμε.
Την ανακατεύουμε στη φωτιά ανάλαφρα.
Προσθέτουμε λίγο βούτυρο στην κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα και τη απλώνουμε.
Τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 175 οc.
Περιχύνουμε το σιρόπι ανάλαφρα.
Διαβάστε και ΜΙΑ ΑΛΛΗ συνταγή ΕΔΩ { και ποια είναι ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ που πρέπει να έχετε υπόψη ΣΑΣ για ΠΟΛΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην κατασκευή του γλυκού !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
monastiriaka.gr
•► ½ κιλό φύλλο κρούστας
•► 1 φλυτζάνι βούτυρο
•► 4 φλυτζάνια γάλα
•► 3 αυγά και 2 κροκάδια
•► 1 φλυτζάνι ζάχαρη
•► 1 φλυτζάνι σιμιγδάλι
•► 4 βανίλιες
Για το Σιρόπι
•► 1½ φλυτζάνι ζάχαρη
•► 1 φλυτζάνι νερό
•► 1 λεμονόφλουδα
Εκτέλεση:
Στρώνουμε τα μισά φύλλα κάτω , τα βουτυρώνουμε ένα - ένα και τα κόβουμε στο σχήμα του ταψιού.
Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη , προσθέτουμε το σιμιγδάλι και τις βανίλιες και προσθέτουμε λίγο – λίγο το γάλα καυτό.
Ρίχνουμε την κρέμα στην κατσαρόλα για να τη δέσουμε.
Την ανακατεύουμε στη φωτιά ανάλαφρα.
Προσθέτουμε λίγο βούτυρο στην κρέμα.
Αδειάζουμε την κρέμα και τη απλώνουμε.
Τοποθετούμε τα υπόλοιπα φύλλα βουτυρωμένα.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 40 λεπτά στους 175 οc.
Περιχύνουμε το σιρόπι ανάλαφρα.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτο να σας είναι !!!
Διαβάστε και ΜΙΑ ΑΛΛΗ συνταγή ΕΔΩ { και ποια είναι ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ που πρέπει να έχετε υπόψη ΣΑΣ για ΠΟΛΥ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στην κατασκευή του γλυκού !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
monastiriaka.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου