Μεγάλη εβδομάδα των Παθών, κορύφωση της Σαρακοστής και της νηστείας και σίγουρα υπάρχουν διατροφικές διέξοδοι που μπορούν να σας κάνουν να μην... αδημονείτε για τον οβελία, το αρνί και την επάνοδο στα κρεατικά.
Μια από τις προτεινόμενες συνταγές, εκπορευόμενη από τη μοναστηριακή παράδοση, σας προτείνω σήμερα !!!
Υλικά:
•► 1 χταπόδι 1 κιλό περίπου
•► ½ κούπα ξίδι
•► 300 γρ. φακές χοντρές
•► 2 μέτρια κρεμμύδια
•► 80 γρ. ρύζι καρολίνα
•► ½ κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
•► 800 γρ. ώριμες ντομάτες χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους, ψιλοκομ.
•► 1 κόκκινη πιπεριά σε κομματάκια
•► 1 πιπεριά σε κομματάκια
•► 1 κούπα λάδι
•► μαϊντανό
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το χταπόδι και το ξίδι. Ρίξτε μπόλικο νερό να το σκεπάζει και βράστε το 1 ώρα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάλτε τις φακές με τα κρεμμύδια.
Ρίξτε 3 κούπες νερό και βράστε 30′. Στραγγίστε το χταπόδι και αφήστε το να κρυώσει.
Αφαιρέστε τη γλοιώδη πέτσα του και κόψτε το σε κομμάτια. Αδειάστε τις φακές, μαζί με το ζουμί που έβρασαν, σε πυράντοχο σκεύος.
Τοποθετήστε επάνω στις φακές τα κομμάτια του χταποδιού. Ρίξτε το ρύζι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη ντομάτα, τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι. Περιχύστε με το λάδι και ανακατέψτε απαλά.
Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 40′ περίπου ή ώσπου να φουσκώσει το ρύζι και το φαγητό να μείνει με το λάδι του.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
monastiriaka.gr
•► 1 χταπόδι 1 κιλό περίπου
•► ½ κούπα ξίδι
•► 300 γρ. φακές χοντρές
•► 2 μέτρια κρεμμύδια
•► 80 γρ. ρύζι καρολίνα
•► ½ κούπα ψιλοκομμένο φρέσκο κρεμμυδάκι
•► 800 γρ. ώριμες ντομάτες χωρίς τη φλούδα και τους σπόρους, ψιλοκομ.
•► 1 κόκκινη πιπεριά σε κομματάκια
•► 1 πιπεριά σε κομματάκια
•► 1 κούπα λάδι
•► μαϊντανό
•► αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε μια κατσαρόλα, βάλτε το χταπόδι και το ξίδι. Ρίξτε μπόλικο νερό να το σκεπάζει και βράστε το 1 ώρα.
Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάλτε τις φακές με τα κρεμμύδια.
Ρίξτε 3 κούπες νερό και βράστε 30′. Στραγγίστε το χταπόδι και αφήστε το να κρυώσει.
Αφαιρέστε τη γλοιώδη πέτσα του και κόψτε το σε κομμάτια. Αδειάστε τις φακές, μαζί με το ζουμί που έβρασαν, σε πυράντοχο σκεύος.
Τοποθετήστε επάνω στις φακές τα κομμάτια του χταποδιού. Ρίξτε το ρύζι, το φρέσκο κρεμμυδάκι, τη ντομάτα, τις πιπεριές, αλάτι και πιπέρι. Περιχύστε με το λάδι και ανακατέψτε απαλά.
Ψήστε στους 180 βαθμούς Κελσίου, για 40′ περίπου ή ώσπου να φουσκώσει το ρύζι και το φαγητό να μείνει με το λάδι του.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
monastiriaka.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου