Ελπίζω ΦΙΛΟΙ μου η σημερινή μου επιλογή να σας αρέσει !!!!
Είναι ένα πιάτο που πρέπει να το μοιράζεσαι
και να το ευχαριστιέσαι με παρέα και … με ΚΑΛΟ ΚΡΑΣΙ !!!!!
Υλικά:   [ για 4 άτομα ]
•► 1 κιλό μύδια πολύ καλά πλυμένα και καθαρισμένα με το κέλυφος.
•► 200ml λευκό κρασί
•► 40γρ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
•► 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
•► 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα στα 2
•► 2 φύλλα δάφνη
•► 2 γρ. πιπέρι μαύρο
•► Χυμός από μισό λεμόνι
•► 200ml νερό
•► 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε με το σύρμα το κρασί με την μουστάρδα και το νερό.
Μόλις διαλυθεί η μουστάρδα αδειάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα, στην οποία έχουμε τοποθετήσει την δάφνη, το δενδρολίβανο, τα καρότα και το σκόρδο.
Τα βάζουμε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά ξεσκέπαστα.
Τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα το ειδικό σκεύος που είναι για βράση στον ατμό.
Εάν δεν το έχουμε, ένα μεταλίκι σουρωτήρι μπορεί να το αντικαταστήσει.
Μέσα στην βάση τοποθετούμε τα μύδια τα οποία έχουμε μαρινάρει για τουλάχιστον 10 λεπτά με τον χυμό από το λεμόνι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε να μαγειρευτούν τα μύδια μας στον ατμό μέχρι να ανοίξουν.
Αυτό διαρκεί 10-15 λεπτά.
Μόλις ανοίξουν, αφαιρούμε την ψίχα από το κέλυφος, προσθέτουμε το πιπέρι και όσο ζωμό εμείς επιθυμούμε να προσθέσουμε από αυτόν που έχει περισσέψει στην κατσαρόλα μας.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα: περίπου 265 Kcal
Γευστικές προτάσεις με θαλασσινά, σαν την εν λόγω συνταγή, έχουν την «τιμητική» τους κατά την περίοδο της νηστείας.
Η συχνή κατανάλωση θαλασσινών, επιβάλλεται να συνδυαστεί με προσοχή στο αλάτι, αφού τα περισσότερα θαλασσινά εμπεριέχουν εκ φυσικού, μεγάλα ποσά νατρίου (το συστατικό του αλατιού που επηρεάζει την πίεση).
100 γρ. μύδια εμπεριέχουν το 15% της ανώτερης ποσότητας νατρίου, που συστήνεται να καταναλώνουμε καθημερινά.
Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, πρέπει να καταναλώνουμε λιγότερο από 6 γρ. αλατιού καθημερινά, ποσό που αντιστοιχεί σε 2 , 4 γρ. νατρίου περίπου. Τα 6 γρ. είναι ένα κουταλάκι του τσαγιού.
Προσοχή : Το 75% του αλατιού που καταναλώνουμε, προέρχεται από επεξεργασμένα τρόφιμα και μάλιστα από τρόφιμα τα οποία μπορεί και να μην έχουν καν αλμυρή γεύση (όπως π.χ. γλυκά μπισκότα) !!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
diettv.gr , eid.org.gr
•► 1 κιλό μύδια πολύ καλά πλυμένα και καθαρισμένα με το κέλυφος.
•► 200ml λευκό κρασί
•► 40γρ. μουστάρδα της αρεσκείας μας
•► 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
•► 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα στα 2
•► 2 φύλλα δάφνη
•► 2 γρ. πιπέρι μαύρο
•► Χυμός από μισό λεμόνι
•► 200ml νερό
•► 2 κλωνάρια δενδρολίβανο
Εκτέλεση:
Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε με το σύρμα το κρασί με την μουστάρδα και το νερό.
Μόλις διαλυθεί η μουστάρδα αδειάζουμε το μείγμα σε μια κατσαρόλα, στην οποία έχουμε τοποθετήσει την δάφνη, το δενδρολίβανο, τα καρότα και το σκόρδο.
Τα βάζουμε να βράσουν για περίπου 5 λεπτά ξεσκέπαστα.
Τοποθετούμε μέσα στην κατσαρόλα το ειδικό σκεύος που είναι για βράση στον ατμό.
Εάν δεν το έχουμε, ένα μεταλίκι σουρωτήρι μπορεί να το αντικαταστήσει.
Μέσα στην βάση τοποθετούμε τα μύδια τα οποία έχουμε μαρινάρει για τουλάχιστον 10 λεπτά με τον χυμό από το λεμόνι.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα μας και αφήνουμε να μαγειρευτούν τα μύδια μας στον ατμό μέχρι να ανοίξουν.
Αυτό διαρκεί 10-15 λεπτά.
Μόλις ανοίξουν, αφαιρούμε την ψίχα από το κέλυφος, προσθέτουμε το πιπέρι και όσο ζωμό εμείς επιθυμούμε να προσθέσουμε από αυτόν που έχει περισσέψει στην κατσαρόλα μας.
Χρόνος προετοιμασίας: 30 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 25 λεπτά
Θερμιδική απόδοση ανά μερίδα: περίπου 265 Kcal
Γευστικές προτάσεις με θαλασσινά, σαν την εν λόγω συνταγή, έχουν την «τιμητική» τους κατά την περίοδο της νηστείας.
Η συχνή κατανάλωση θαλασσινών, επιβάλλεται να συνδυαστεί με προσοχή στο αλάτι, αφού τα περισσότερα θαλασσινά εμπεριέχουν εκ φυσικού, μεγάλα ποσά νατρίου (το συστατικό του αλατιού που επηρεάζει την πίεση).
100 γρ. μύδια εμπεριέχουν το 15% της ανώτερης ποσότητας νατρίου, που συστήνεται να καταναλώνουμε καθημερινά.
Σύμφωνα με τα επιστημονικά δεδομένα, πρέπει να καταναλώνουμε λιγότερο από 6 γρ. αλατιού καθημερινά, ποσό που αντιστοιχεί σε 2 , 4 γρ. νατρίου περίπου. Τα 6 γρ. είναι ένα κουταλάκι του τσαγιού.
Προσοχή : Το 75% του αλατιού που καταναλώνουμε, προέρχεται από επεξεργασμένα τρόφιμα και μάλιστα από τρόφιμα τα οποία μπορεί και να μην έχουν καν αλμυρή γεύση (όπως π.χ. γλυκά μπισκότα) !!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
diettv.gr , eid.org.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου