Ένα πολύ αγαπητό πιάτο - εύκολο και πεντανόστιμο - που μυρίζει θάλασσα και παραπέμπει κατ' ευθείαν στο καλοκαίρι.
Αν θέλετε μπορείτε να ρίξετε και σκορδάκι ,οπότε και γίνονται ακόμα πιο νόστιμες!!!
Και να σας προτείνω ...άσπρο ξηρό κρασί από τη Σαντορίνη, ταιριάζει πολύ με αυτό το φαγητό !!!
Υλικά:
•► 500 γρ. σαρδέλα
•► 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
•► 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
•► 3 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή ή καλύτερα 3-4 κλωνάρια φρέσκια
•► Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τη σαρδέλα και την πλένουμε καλά.
Τοποθετούμε το ψάρι απλωτά σε ένα ταψί.
Ρίχνουμε από πάνω την ντομάτα, τη ρίγανη, το κρασί και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
eid.org.gr
•► 500 γρ. σαρδέλα
•► 2 ντομάτες κομμένες σε κυβάκια
•► 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
•► ½ φλιτζάνι λευκό κρασί
•► 3 κουτ. σούπας ρίγανη ξερή ή καλύτερα 3-4 κλωνάρια φρέσκια
•► Αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση:
Καθαρίζουμε τη σαρδέλα και την πλένουμε καλά.
Τοποθετούμε το ψάρι απλωτά σε ένα ταψί.
Ρίχνουμε από πάνω την ντομάτα, τη ρίγανη, το κρασί και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και ψήνουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν λίγο χρώμα.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
eid.org.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου