Μια συνταγή για ένα νόστιμο πικάντικο - πέστο βασιλικού - φαγητό που σίγουρα θα απολαύσετε !!!
Υλικά:
•► ½ εως 1 φλ. τσαγιού βασιλικό
•► 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•► 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
•► ¼ φλ. τσαγιού κουκουνάρια καβουρντισμένα
•► 2 κ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
•► 340 γρ. πέννες
Εκτέλεση:
Πλύντε καλά τον βασιλικό και αφήστε τον να στραγγίσει.
Σε ένα μικρό μπλέντερ τοποθετήστε τον βασιλικό αφού τον ψιλοκόψετε , τα κουκουνάρια, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το τυρί παρμεζάνα και λίγο πιπέρι.
Βράστε τις πέννες και μεταφέρετέ τις σε δίσκο σερβιρίσματος, περιχύστε τις με την σάλτσα πέστο και σερβίρετε.
Ανάλυση θρεπτικών συστατικών : Θερμίδες 213 ( ανά μερίδα )
Σχόλια:
Γευστικότατη μεσογειακή συνταγή με βάση το ιδιόμορφο σε σχήμα ζυμαρικό, τις πέννες.
Να σημειώσουμε εδώ πως επειδή η διαδικασία πέψης των ζυμαρικών ξεκινά από την στοματική κοιλότητα μέσω της αμυλάσης του σάλιου, τα ζυμαρικά πρέπει να τα μασάμε σχολαστικά, δίνοντας τους την ευκαιρία να αναμειχθούν καλά με το σάλιο και έτσι να ξεκινήσει σωστά η πέψη τους.
Βασική λιπαρή ύλη της συνταγής είναι βέβαια το πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά ελαιόλαδο. Η αντικατάσταση του κορεσμένου ζωικού λίπους με μονοακόρεστα λιπαρά θεωρείται σήμερα βασικό κομμάτι της θεραπευτικής προσέγγισης της υπερχοληστεριναιμίας.
Σύγχρονες μελέτες ακόμα, σχετίζουν τις πολυφαινόλες του ελαιόλαδου (έντονα αντιοξειδωτικές ουσίες) με ιδιαίτερη αντικαρκινική προστασία. Το σκόρδο προσδίδει, εκτός από την χαρακτηριστική του γεύση, θειούχα αμινοξέα που φαίνεται να παίζουν κάποιο ρόλο στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στον οργανισμό μας.
Η παρμεζάνα, που συχνά συνοδεύει τα ζυμαρικά μας, αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου. Συγκεκριμένα αν συγκρίνουμε ίσες ποσότητες παρμεζάνας και φέτας , η παρμεζάνα μας δίνει δεκαπλάσιο ασβέστιο!!
Τέλος τα κουκουνάρια είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ ο βασιλικός καλή πηγή βιταμίνης Ε και φυλλικού οξέος.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
eid.org.gr
•► ½ εως 1 φλ. τσαγιού βασιλικό
•► 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
•► 2 κ. σούπας ελαιόλαδο
•► ¼ φλ. τσαγιού κουκουνάρια καβουρντισμένα
•► 2 κ. σούπας τριμμένη παρμεζάνα
•► 340 γρ. πέννες
Εκτέλεση:
Πλύντε καλά τον βασιλικό και αφήστε τον να στραγγίσει.
Σε ένα μικρό μπλέντερ τοποθετήστε τον βασιλικό αφού τον ψιλοκόψετε , τα κουκουνάρια, το ελαιόλαδο, το σκόρδο, το τυρί παρμεζάνα και λίγο πιπέρι.
Βράστε τις πέννες και μεταφέρετέ τις σε δίσκο σερβιρίσματος, περιχύστε τις με την σάλτσα πέστο και σερβίρετε.
Ανάλυση θρεπτικών συστατικών : Θερμίδες 213 ( ανά μερίδα )
Τροφή | Ποσότητα |
---|---|
Πρωτεΐνες | 5 γραμμάρια |
Λίπος | 13 γραμμάρια |
Υδατάνθρακες | 19 γραμμάρια |
Σχόλια:
Γευστικότατη μεσογειακή συνταγή με βάση το ιδιόμορφο σε σχήμα ζυμαρικό, τις πέννες.
Να σημειώσουμε εδώ πως επειδή η διαδικασία πέψης των ζυμαρικών ξεκινά από την στοματική κοιλότητα μέσω της αμυλάσης του σάλιου, τα ζυμαρικά πρέπει να τα μασάμε σχολαστικά, δίνοντας τους την ευκαιρία να αναμειχθούν καλά με το σάλιο και έτσι να ξεκινήσει σωστά η πέψη τους.
Βασική λιπαρή ύλη της συνταγής είναι βέβαια το πλούσιο σε μονοακόρεστα λιπαρά ελαιόλαδο. Η αντικατάσταση του κορεσμένου ζωικού λίπους με μονοακόρεστα λιπαρά θεωρείται σήμερα βασικό κομμάτι της θεραπευτικής προσέγγισης της υπερχοληστεριναιμίας.
Σύγχρονες μελέτες ακόμα, σχετίζουν τις πολυφαινόλες του ελαιόλαδου (έντονα αντιοξειδωτικές ουσίες) με ιδιαίτερη αντικαρκινική προστασία. Το σκόρδο προσδίδει, εκτός από την χαρακτηριστική του γεύση, θειούχα αμινοξέα που φαίνεται να παίζουν κάποιο ρόλο στη μείωση των επιπέδων χοληστερόλης στον οργανισμό μας.
Η παρμεζάνα, που συχνά συνοδεύει τα ζυμαρικά μας, αποτελεί μία από τις καλύτερες πηγές ασβεστίου. Συγκεκριμένα αν συγκρίνουμε ίσες ποσότητες παρμεζάνας και φέτας , η παρμεζάνα μας δίνει δεκαπλάσιο ασβέστιο!!
Τέλος τα κουκουνάρια είναι πλούσια σε ιχνοστοιχεία και βιταμίνες του συμπλέγματος Β, ενώ ο βασιλικός καλή πηγή βιταμίνης Ε και φυλλικού οξέος.
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
eid.org.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου