Συνταγή για λαχταριστά Πολίτικα μπακλαβαδάκια αμυγδάλου ,για να γλείφετε τα δάχτυλα σας. Μια από τις πιο ξεχωριστές Πολίτικες Συνταγές σας έχω εδώ σήμερα !!!
Υλικά:
•► 1 πακέτο Φύλλο κρούστας
•► 250 γρ ψημμένα ψιλοκομμένα Αμύγδαλα
•► 200 γρ. Βούτυρο ή μαργαρίνη
•► 1 κουτάλι της σούπας Κανέλα σκόνη
Για το σιρόπι
•► 3 ποτήρια του νερού Ζάχαρη
•► 2 ποτήρια του νερού Νερό
•► ½ ποτήρι νερού χυμό Πορτοκάλι ή μανταρίνι & 2 φλούδες ή 4 από μανταρίνι
•► ½ χυμό από Λεμόνι
•► Κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ, τα ψιλοκόβουμε και τα καβουρδίζουμε για 4-5 λεπτά.
Τα βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε την κανέλα και τα ανακατεύουμε.
Βάζουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη σε κατσαρολάκι να λιώσει.
Ανοίγουμε τα φύλλα στο πάγκο της κουζίνας, τα ραντίζουμε ένα – ένα με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου με τα αμύγδαλα και την κανέλα.
Τοποθετούμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο ( 3 ή 4 φύλλα μαζί) τα τυλίγουμε σε ρολό σφικτό με ομοιόμορφο πάχος.
Κόβουμε σε φέτες, τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, σε απόσταση η μία φέτα από την άλλη και ραντίζουμε με βούτυρο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Ραντίζουμε με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη ,το νερό, το χυμό πορτοκαλιού ή μανταρινιού, τις φλούδες από το πορτοκάλι ή μανταρίνι, αφήνουμε να βράσουν για 7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Μόλις ψηθούν τα μπακλαβαδάκια τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα βάζουμε σε άλλο ταψί για να τα σιροπιάσουμε (έτσι όπως είναι ζεστά).
Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σερβίρουμε !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
constantinoupoli.com
•► 1 πακέτο Φύλλο κρούστας
•► 250 γρ ψημμένα ψιλοκομμένα Αμύγδαλα
•► 200 γρ. Βούτυρο ή μαργαρίνη
•► 1 κουτάλι της σούπας Κανέλα σκόνη
Για το σιρόπι
•► 3 ποτήρια του νερού Ζάχαρη
•► 2 ποτήρια του νερού Νερό
•► ½ ποτήρι νερού χυμό Πορτοκάλι ή μανταρίνι & 2 φλούδες ή 4 από μανταρίνι
•► ½ χυμό από Λεμόνι
•► Κανέλα για πασπάλισμα
Εκτέλεση:
Βάζουμε τα αμύγδαλα στο μπλέντερ, τα ψιλοκόβουμε και τα καβουρδίζουμε για 4-5 λεπτά.
Τα βάζουμε σε μπολ, προσθέτουμε την κανέλα και τα ανακατεύουμε.
Βάζουμε το βούτυρο ή την μαργαρίνη σε κατσαρολάκι να λιώσει.
Ανοίγουμε τα φύλλα στο πάγκο της κουζίνας, τα ραντίζουμε ένα – ένα με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια του φύλλου με τα αμύγδαλα και την κανέλα.
Τοποθετούμε το ένα φύλλο πάνω στο άλλο ( 3 ή 4 φύλλα μαζί) τα τυλίγουμε σε ρολό σφικτό με ομοιόμορφο πάχος.
Κόβουμε σε φέτες, τις τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, σε απόσταση η μία φέτα από την άλλη και ραντίζουμε με βούτυρο. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας. Ραντίζουμε με λίγο νερό.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν.
Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε μια κατσαρόλα τη ζάχαρη ,το νερό, το χυμό πορτοκαλιού ή μανταρινιού, τις φλούδες από το πορτοκάλι ή μανταρίνι, αφήνουμε να βράσουν για 7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού.
Μόλις ψηθούν τα μπακλαβαδάκια τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα βάζουμε σε άλλο ταψί για να τα σιροπιάσουμε (έτσι όπως είναι ζεστά).
Πασπαλίζουμε με λίγη κανέλα και σερβίρουμε !!!
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτα να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
constantinoupoli.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου