Ένας διαφορετικός τρόπος για να μαγειρέψετε το κουνουπίδι και να απολαύσετε αυτό το υγιεινό λαχανικό συντροφιά με τους δικούς σας ανθρώπους !!!
Υλικά:
•► 1 κουνουπίδι
•► 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
•► 1/2 κ.γ. αλάτι
•► 200 ml σόδα ή νερό
•► 1 κουταλιά ελαιόλαδο
•► Λίγο μαυροπίπερο
•► Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Βράζουμε το κουνουπίδι, τόσο ώστε να μείνει τραγανό. Το κόβουμε σε μικρά μπουκέτα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ τα υλικά για το κουρκούτι (αλεύρι, νερό ή σόδα, μπέικιν πάουντερ, λάδι, αλάτι και πιπέρι) και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενή και παχύρευστο χυλό. Τον αφήνουμε μισή ώρα περίπου να δέσει.
Στη συνέχεια βάζουμε το τηγάνι με το λάδι στη φωτιά να ζεσταθεί, βουτάμε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού στο χυλό, τα γυρίζουμε για να πάει παντού ο χυλός και τηγανίζουμε, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Σερβίρεται ζεστό, με λίγο χυμό λεμονιού !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
agiameteora.net
•► 1 κουνουπίδι
•► 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
•► 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
•► 1/2 κ.γ. αλάτι
•► 200 ml σόδα ή νερό
•► 1 κουταλιά ελαιόλαδο
•► Λίγο μαυροπίπερο
•► Λάδι για τηγάνισμα
Εκτέλεση:
Βράζουμε το κουνουπίδι, τόσο ώστε να μείνει τραγανό. Το κόβουμε σε μικρά μπουκέτα και το αφήνουμε να κρυώσει.
Στη συνέχεια ρίχνουμε σε ένα μπολ τα υλικά για το κουρκούτι (αλεύρι, νερό ή σόδα, μπέικιν πάουντερ, λάδι, αλάτι και πιπέρι) και τα ανακατεύουμε πολύ καλά, μέχρι να πετύχουμε ένα ομοιογενή και παχύρευστο χυλό. Τον αφήνουμε μισή ώρα περίπου να δέσει.
Στη συνέχεια βάζουμε το τηγάνι με το λάδι στη φωτιά να ζεσταθεί, βουτάμε τα μπουκετάκια του κουνουπιδιού στο χυλό, τα γυρίζουμε για να πάει παντού ο χυλός και τηγανίζουμε, μέχρι να ροδίσουν από όλες τις πλευρές.
Σερβίρεται ζεστό, με λίγο χυμό λεμονιού !!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
agiameteora.net
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου