Μια μεσογειακή συνταγή - μερακλίδικη - για μια αγαπημένη γεύση. Η πίτσα είναι ένα πλήρες γεύμα, καθώς περιέχει όλα τα μακροθρεπτικά συστατικά, υδατάνθρακες, λιπαρά και πρωτεΐνη.
Υλικά:
για τη ζύμη
•► 30 γραμ. μαγιά νωπή
•► 1 ποτήρι νερό
•► 1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
•► Λίγο αλάτι
•► Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
για τη γέμιση
•► 2 ντομάτες πολτοποιημένες
•► 2 φλιτζάνια ρόκα πλυμένη και καθαρισμένη
•► 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
•► 10 τοματίνια κομμένα στη μέση
•► 500 γρ. μοτσαρέλα για πίτσα
•► Λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό το οποίο προηγουμένως έχουμε ζεστάνει ώστε να γίνει χλιαρό (προσοχή δεν πρέπει να είναι καυτό γιατί δε θα φουσκώσει το ζυμάρι).
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και το αλεύρι ώστε να γίνει μια αφράτη ζύμη.
Λαδώνουμε καλά το τετράγωνο ταψί του φούρνου.
Παίρνουμε το ζυμάρι και με τα χέρια μας ή με πλάστη, το απλώνουμε ώστε να καλύψει όλο τον πυθμένα του ταψιού.
Το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τον αέρα και το βάζουμε στο φούρνο στους 50 βαθμούς για να φουσκώσει.
Εν τω μεταξύ εμείς αναμιγνύουμε την πολτοποιημένη ντομάτα με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Όταν φουσκώσει το ζυμάρι, το βγάζουμε από το φούρνο και το ξεσκεπάζουμε.
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το μίγμα της πολτοποιημένης ντομάτας και από πάνω πασπαλίζουμε με το τυρί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
Βγάζουμε από το φούρνο απλώνουμε τη ρόκα και από πάνω τα κομμένα τοματίνια.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
eid.org.gr
για τη ζύμη
•► 30 γραμ. μαγιά νωπή
•► 1 ποτήρι νερό
•► 1/3 ποτηριού ελαιόλαδο
•► Λίγο αλάτι
•► Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
για τη γέμιση
•► 2 ντομάτες πολτοποιημένες
•► 2 φλιτζάνια ρόκα πλυμένη και καθαρισμένη
•► 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
•► 10 τοματίνια κομμένα στη μέση
•► 500 γρ. μοτσαρέλα για πίτσα
•► Λίγο αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό το οποίο προηγουμένως έχουμε ζεστάνει ώστε να γίνει χλιαρό (προσοχή δεν πρέπει να είναι καυτό γιατί δε θα φουσκώσει το ζυμάρι).
Στη συνέχεια προσθέτουμε το αλάτι, το ελαιόλαδο και το αλεύρι ώστε να γίνει μια αφράτη ζύμη.
Λαδώνουμε καλά το τετράγωνο ταψί του φούρνου.
Παίρνουμε το ζυμάρι και με τα χέρια μας ή με πλάστη, το απλώνουμε ώστε να καλύψει όλο τον πυθμένα του ταψιού.
Το σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη ώστε να μην έρχεται σε επαφή με τον αέρα και το βάζουμε στο φούρνο στους 50 βαθμούς για να φουσκώσει.
Εν τω μεταξύ εμείς αναμιγνύουμε την πολτοποιημένη ντομάτα με το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι.
Όταν φουσκώσει το ζυμάρι, το βγάζουμε από το φούρνο και το ξεσκεπάζουμε.
Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια το μίγμα της πολτοποιημένης ντομάτας και από πάνω πασπαλίζουμε με το τυρί.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να αρχίσει να ροδίζει.
Βγάζουμε από το φούρνο απλώνουμε τη ρόκα και από πάνω τα κομμένα τοματίνια.
Ξαναβάζουμε στο φούρνο για άλλα 10 λεπτά.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
eid.org.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου