Disqus


***
SEARCHING THE BLOG

Loading




SEARCHING


Τελευταίες ... Αναρτήσεις

Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΗΣΑ … ΣΕ ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ !!!

ΝΙΚΟΣ ΚΑΖΑΝΤΖΑΚΗΣ

...Δεν Ελπίζω Τίποτα, Δεν Φοβάμαι Τίποτα, Είμαι Ελεύθερος. ...Ζούμε Μόνοι, Πεθαίνουμε Μόνοι, Το Ενδιάμεσο Φωτεινό Σημείο Το Λέμε Ζωή. ...Ελευτεριά Θα Πει Να Μάχεσαι Στη Γης Χωρίς Ελπίδα. ...Θεός Θα Πει Να Κυνηγάς Θεό Στον Αδειανόν Αγέρα. ...Ολάνθιστος Γκρεμός Της Γυναικός Το Σώμα. ...Πιο Δυνατή Η Ψυχή Από Την Ανάγκη, Και Δε Συχωρνάει. ...Τι Θα Πει Λεύτερος; Αυτός Που Δεν Φοβάται Το Θάνατο. ...Ότι Δεν Συνέβη Ποτέ, Είναι Ότι Δεν Ποθήσαμε Αρκετά. ...Αλίμονο Σε Όποιον Ζει Στην Έρημο Και Θυμάται Του Κόσμου. ...Αγωνιζόμαστε Για Τα Άφταστα, Και Γι' Αυτό Ο Άνθρωπος Έπαψε Να Είναι Ζώο. ...Ο Αληθινός Χριστός Περιπατάει Και Αγωνίζεται Μαζί Με Τους Ανθρώπους. ...Τα Τετραθέμελα Του Κόσμου Τούτου: Ψωμί, Κρασί, Φωτιά, Γυναίκα. ...Έχεις Τα Πινέλα, Έχεις Τα Χρώματα, Ζωγράφισε Τον Παράδεισο Και Μπες Μέσα. ...Η Πετρά, Το Σίδερο, Το Ατσάλι Δεν Αντέχουν. Ο Άνθρωπος Αντέχει. ...Αν Μια Γυναίκα Κοιμηθεί Μόνη, Ντροπιάζει Όλους Τους Άντρες. ...Ω Πολυφίλητο Κορμί, Το Πιο Κρυφό ‘Σαι Μονοπάτι. ...Η Στερνή Η Πιο Ιερή Μορφή Της Θεωρίας Είναι Η Πράξη.

*

Έλληνες γρηγορείτε ~ Εάλω η πατρίδα μας .!!!

*

ΥΠ' ΟΨIΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ !!!


«Το πρώτο βήμα για να εξοντώσεις ένα έθνος, είναι να διαγράψεις τη μνήμη του.

Να καταστρέψεις τα βιβλία του, την κουλτούρα του, την ιστορία του.

Μετά να βάλεις κάποιον να γράψει νέα βιβλία, να κατασκευάσει μια νέα παιδεία, να επινοήσει μια νέα ιστορία ...

Δεν θα χρειαστεί πολύς καιρός για να αρχίσει αυτό το έθνος να ξεχνά ποιο είναι και ποιο ήταν.

Ο υπόλοιπος κόσμος γύρω του θα το ξεχάσει ακόμα πιο γρήγορα».

"Μίλαν Κούντερα" (Το βιβλίο του γέλιου και της λήθης)

*

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Η Ενημέρωση Έρχεται Κοντά σας !!!

Τετάρτη 1 Ιουνίου 2016

Φυτεύουμε Γεράνια στον κήπο μας !!!



Προτιμάτε τα γεράνια; Δεν έχετε άδικο. Χαρίζουν στον κήπο μας πλούσιο και έντονο χρώμα για μεγάλες χρονικές περιόδους. Αντέχουν και δεν απαιτούν και πολλά πολλά και αυτός σίγουρα είναι και ο πιο βασικός λόγος που τα ..αγαπάμε, εκτός από την περισσή ομορφιά τους.

Με την ονομασία «γεράνια» αναφερόμαστε γενικά σε μια μεγάλη κατηγορία φυτών που παρουσιάζουν τεράστια ποικιλομορφία . Αν και βοτανικά τα γεράνια ανήκουν στο γένος Geranium, τα φυτά που εμείς βρίσκουμε στο εμπόριο και ονομάζουμε «γεράνια» ανήκουν ως επί το πλείστον στο γένος Pelargonium.

Τέτοια είναι, εκτός από τα κλασσικά γεράνια, τα πελαργόνια, οι βαμβακούλες, οι αμπερόριζες κ.α.

Τα «γεράνια» κατάγονται από τη Ν. Αφρική και μοιάζουν πολύ στην καλλιέργειά τους με τα παχύφυτα λόγω του υδαρούς βλαστού και των απαιτήσεων τους. Κατά κανόνα είναι πολύ ανθεκτικά και μη απαιτητικά φυτά, ενώ προσαρμόζονται εύκολα στο περιβάλλον που εγκαθίστανται.

Θερμοκρασία και εμφύτευση:

Σε ό, τι αφορά τη θερμοκρασία, τα «γεράνια» έχουν άριστη συμπεριφορά σε περιοχές, όπου η θερμοκρασία δε πέφτει το χειμώνα κάτω από τους 4°C.

Όταν αυτή κυμαίνεται πολύ κοντά στο 0°C για αρκετό χρονικό διάστημα, καλό είναι να φυτεύονται σε γλάστρες και να τοποθετούνται σε προστατευμένα σημεία τις παγωμένες δύσκολες μέρες.

Ακόμα όμως και μετά από ένα δύσκολο χειμώνα, με το κατάλληλο κλάδεμα νωρίς την άνοιξη, τα γεράνια μας μπορούν να αναγεννηθούν.

Σημειώνουμε πως:

•► Τα γεράνια δεν αγαπούν το πολύ νερό γι ’αυτό μεταξύ των ποτισμάτων τους θα πρέπει το χώμα τους να στεγνώνει.

•► Ποτέ δεν αφήνουμε το νερό στις γλάστρες να λιμνάζει και αποφεύγουμε να βρέχουμε τα φύλλα τους.

•► Για τα γεράνια είναι αρκετή η βασική λίπανση. Ξεκινάμε σταδιακές λιπάνσεις την άνοιξη με λιπάσματα γενικής χρήσης (κατά προτίμηση βιολογικά), τους ζεστούς καλοκαιρινούς μήνες διακόπτουμε και μετά συνεχίζουμε μέχρι να πιάσουν τα πρώτα κρύα. Κατά προσέγγιση είναι μία λίπανση κάθε πέντε ποτίσματα, όταν λιπαίνουμε με υγρό λίπασμα και 4-5 φορές ετησίως όταν αυτό είναι κοκκώδες.

•► Με το τέλος του χειμώνα έρχεται η στιγμή για το κλάδεμα. Αν θέλουμε να κρατήσουμε τα φυτά μας χαμηλά και συμπαγή, τότε κλαδεύουμε αυστηρά μερικά εκατοστά πάνω από το έδαφος. Αν θέλουμε, όμως, να τους δώσουμε ύψος, τότε αφήνουμε αρκετό στέλεχος κορμού, ο οποίος αργότερα ξυλοποιείται χωρίς να εκπτύσσονται φύλλα από αυτόν. Όταν οι βλαστοί των «γερανιών» βρίσκονται σε πλήρη αύξηση, καλό είναι να τους κάνουμε ένα κορυφολόγημα, δηλαδή αφαίρεση ενός μικρού μέρους του βλαστού τους επάκρια, ώστε να κρατιούνται φουντωτά και συμπαγή.

Εχθροί των φυτών και συμβουλές προστασίας:

Σοβαρές ασθένειες και εχθρούς τα «γεράνια» δεν αντιμετωπίζουν.

Όταν υπάρχει αρκετή υγρασία στο έδαφος, κάποιες φορές δέχονται τις επιθέσεις πεινασμένων σαλιγκαριών.

Αν ο πληθυσμός τους δεν είναι πολύ μεγάλος, τότε τα αφήνουμε να τσιμπολογήσουν λίγα από τα φύλλα, αλλιώς πολύ αποτελεσματικές είναι οι βιολογικές παγίδες που κυκλοφορούν στο εμπόριο.

Αυτοσχέδια, μπορούμε να φτιάξουμε δικές μας παγίδες χρησιμοποιώντας ένα μπολ βυθισμένο στο χώμα μέχρι την επιφάνειά του και γεμάτο από μπύρα!

Άλλος εχθρός, αλλά πιο σπάνια εμφανιζόμενος, είναι το έντομο αλευρώδης που μπορεί να καταπολεμηθεί με μερικούς ψεκασμούς από τα κατάλληλα βιολογικά σκευάσματα.

Τέλος, παρατηρούνται και μερικές σήψεις στους βλαστούς των γερανιών, όταν το πότισμα δεν γίνεται σωστά, οπότε και φροντίζουμε να το διορθώσουμε.



Το άρθρο έγραψε ο Δημήτρης Κωνσταντάκος/ Γεωπόνος Γ.Π.Α

amplokaristes , in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :