Σας παρουσιάζω μια από τις καλύτερες συνταγές για καρυδόπιτα που είναι ότι πρέπει για την περίοδο της νηστείας και ΟΧΙ ΜΟΝΟ. Το συγκεκριμένο γλυκό είναι νόστιμο, εύκολο και πολύ γρήγορο, αξίζει οπωσδήποτε να το φτιάξετε και να το δοκιμάσετε.
Περιέχει διάφορα υλικά τα οποία συνθέτονται και δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα και πάρα πολλά από αυτά συνθέτουν μια απίθανη και μοναδική γεύση.
Ενδεικτικά σας αναφέρω πως οι σταφίδες, τα καρύδια και το πορτοκάλι ενώνονται με έναν τέτοιο τρόπο που δεν θα καταλάβετε διαφορά στη νηστίσιμη από την κανονική συνταγή.
Σας προτείνω ανεπιφύλακτα να την δοκιμάσετε !!!!!!
Υλικά:   { 18 κομμάτια }
•► ¾ φλιτζανιού ταχίνι
•► 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
•► 2 φλιτζάνια χλιαρό χυμό πορτοκαλιού
•► ½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
•► ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
•► 1 ½ φλιτζάνι χοντροαλεσμένη καρυδόψιχα
•► 1 φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας
•► 2 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι
•► 2 φλιτζάνια σκληρό αλεύρι
•► Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
•► 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
•► 1 κουταλάκι σόδα
•► 250 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Με το μίξερ χτυπάμε το ταχίνι με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει.
Προσθέτουμε διαδοχικά τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την κουβερτούρα) και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη φόρμα ή ταψί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει και την περιχύνουμε με την κουβερτούρα, την οποία την έχουμε λιώσει σε μπαιν-μαρί.
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
monastiriaka.gr , agiameteora.net
•► ¾ φλιτζανιού ταχίνι
•► 1 ½ φλιτζάνι ζάχαρη
•► 2 φλιτζάνια χλιαρό χυμό πορτοκαλιού
•► ½ φλιτζάνι σταφίδες ξανθές
•► ½ φλιτζάνι σταφίδες μαύρες
•► 1 ½ φλιτζάνι χοντροαλεσμένη καρυδόψιχα
•► 1 φλιτζάνι τρούφα σοκολάτας
•► 2 φλιτζάνια μαλακό αλεύρι
•► 2 φλιτζάνια σκληρό αλεύρι
•► Ξύσμα από ένα πορτοκάλι
•► 3 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
•► 1 κουταλάκι σόδα
•► 250 γρ. κουβερτούρα
Εκτέλεση:
Με το μίξερ χτυπάμε το ταχίνι με τη ζάχαρη ώσπου να ασπρίσει.
Προσθέτουμε διαδοχικά τα υπόλοιπα υλικά (εκτός από την κουβερτούρα) και ανακατεύουμε καλά.
Αδειάζουμε τη ζύμη σε αλευρωμένη φόρμα ή ταψί και ψήνουμε στους 160 βαθμούς για 30 λεπτά περίπου.
Αφήνουμε την καρυδόπιτα να κρυώσει και την περιχύνουμε με την κουβερτούρα, την οποία την έχουμε λιώσει σε μπαιν-μαρί.
Καλή επιτυχία ~ ΚαλοΦάγωτη να σας είναι !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
monastiriaka.gr , agiameteora.net
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου