Ένα πιάτο εύκολο και πολύ νόστιμο – με ευεργετικές ιδιότητες !!!
Το κριθαράκι είναι πλούσιο σε σύνθετους υδατάνθρακες. Προσφέρει στον οργανισμό ενέργεια η οποία απελευθερώνεται στο σώμα μας αργά. Περιέχει ελάχιστες ποσότητες λίπους και είναι εύπεπτο.
Τα μανιτάρια θεωρείται ότι συμβάλλουν στην τόνωση του ανοσοποιητικού και στη μείωση τόσο των επιπέδων της χοληστερίνης όσο και του κινδύνου εμφάνισης καρκίνου του μαστού και του προστάτη.
Υλικά:
•► 2 φλιτζ. Κριθαράκι
•► 2 φλιτζ. χυμός ντομάτα
•► 5 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό
•► 500γρ. μανιτάρια λευκά
•► 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•► 1 σκόρδο λιωμένο
•► ½ φλιτζ. Ελαιόλαδο
•► ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο αλάτι
•► πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια.
Καρυκεύουμε με μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλάτι.
Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε τη ντομάτα και το ζωμό.
Μόλις πάρει βράση το φαγητό προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε καλά για μερικά λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του για περίπου 1 ώρα. Σερβίρουμε ζεστό !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
agiameteora.net
•► 2 φλιτζ. Κριθαράκι
•► 2 φλιτζ. χυμός ντομάτα
•► 5 φλιτζ. ζωμός λαχανικών ή νερό
•► 500γρ. μανιτάρια λευκά
•► 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•► 1 σκόρδο λιωμένο
•► ½ φλιτζ. Ελαιόλαδο
•► ⅓ κ.γ. μοσχοκάρυδο αλάτι
•► πιπέρι
Εκτέλεση:
Σε κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τα μανιτάρια.
Καρυκεύουμε με μοσχοκάρυδο, πιπέρι και αλάτι.
Σοτάρουμε μέχρι να μαραθούν και προσθέτουμε τη ντομάτα και το ζωμό.
Μόλις πάρει βράση το φαγητό προσθέτουμε το κριθαράκι, ανακατεύουμε καλά για μερικά λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά.
Το αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά του για περίπου 1 ώρα. Σερβίρουμε ζεστό !!!
Καλή επιτυχία ~ Καλή σας όρεξη !!!
Σημείωση : Μετατροπές μον. Μαγειρ. & Συντομ/ίες κ.α. πατήστε... ΕΔΩ i , η’’ ΕΔΩ ii
agiameteora.net
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου